Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne

Foto: Pixabay
Uddannelse:

I Skive Kommune er det i dag 25 % af unge, som tager en erhvervsuddannelse og det er lang højere end på landsplan, men Skive Kommune fortsat vil fokusere på området ved at lave nye tiltag, som får tallet af unge på erhvervsuddannelser til at stige.

Arbejdsmarkedsforvaltning har udarbejdet en ny udvidet partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive. Aftalen skal fortsat have fokus på de tekniske erhvervsuddannelser inden for industri og håndværk, men derudover er aftalen udvidet til også at omfatte serviceteknikere og serviceassistenter, SOSU – området samt de merkantile uddannelser inden for IT, kontor og handel – udtaler formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Goska Rasmussen.

Et udvidet fokus i partnerskabsaftalen betyder også en udvidelse af styregruppen, som består nu af: Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, DI Skive/Viborg, Dansk Erhverv, Arbejdsgivernes lokalafdeling Skive & Viborg og omegn, Tekniq Skive, Skive College, HK MidtVest, FOA, Metal, 3 F, Social- og Sundhedsskolen, Dansk El – forbund og Skive kommune, siger formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget.

På baggrund af målene for aftalen er der udarbejdet handlingsplaner inden for 3 indsatsområder:

  • At der er praktikpladser til unge og voksne med et bestået grundforløb 2
  • At flere unge vælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse
  • At unge, der har gennemført et grundforløb uden en praktikplads, får den nødvendige hjælp til at finde en praktikplads og færdiggøre deres uddannelse 

Det er en flot handlingsplan, som alle partnere i aftalen bakker op om og som forhåbentlig gør DEAs landsdækkende undersøgelse, som viser, at erhvervsuddannelser har et dårligt ry til skamme i Skive kommune. Jeg vil rose både forvaltning og alle samarbejdspartnere i aftalen for deres velvilje til at arbejde målrettet på at få flere unge på erhvervsuddannelser, får ændret på erhvervsuddannelsernes image og fortælle forældrene, at der også er prestige og karrieremuligheder i at tage en erhvervsuddannelse i Skive kommune – fastslår formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Goska Rasmussen. 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk