Massiv interesse for fyrværkerikampagne på skoler

Uddannelse:

Krudt, raketter og sikkerhedsbriller bliver et vigtigt indslag i undervisningen for eleverne på flere end 300 danske skoler, der allerede nu har tilmeldt sig Sikkerhedsstyrelsens årlige fyrværkerikampagne.

Det er væsentligt flere tilmeldinger end på samme tid sidste år, og det tegner et yderst positivt billede, mener Mette Cramon, der er kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

”Lærerne har fået kampagnen lagt ind i deres efterårsplanlægning, og det viser, at opmærksomheden omkring det forebyggende arbejde er stor. For det er vigtigt, at flest muligt er opmærksomme på, at fyrværkeri ikke er til at spøge med,” siger hun.

Fyrværkerikampagnen har eksisteret siden 1989, og den er ikke blevet mindre vigtig med årene:

”Der kommer jo hele tiden nye børn og unge til, og det er måske ikke lige nytårsaften, at forældrene har størst fokus på opdragelse. Derfor er det afgørende, at emnet bliver taget op så meget som muligt inden jul og nytår,” siger Mette Cramon.

Lærer at tage hensyn

Skovbakkeskolen i Odder er én af de skoler, der tidligt har tilmeldt sig fyrværkerikampagnen. Lærer Jesper Schack deltog med en klasse sidste år med så stor succes, at han gerne bruger tid på en ny omgang.

”Undervisningsmaterialet er meget udførligt og inspirerer eleverne til at komme hurtigt i gang. De er helt vilde med at lave film og redigere,” siger han og påpeger, at læring om fornuftig og sikker brug af fyrværkeri åbner for en snak om god opførsel helt generelt.

”Hvis vi kan tage hensyn til hinanden, når vi fyrer fyrværkeri af, kan vi også tage hensyn til hinanden i mange andre situationer. Det er undervisning, der giver rigtig god mening,” siger Jesper Schack.

Eleverne på alle deltagende skoler skal bruge deres kreative evner til at producere en film om sikker brug af fyrværkeri og deltager dermed i konkurrencen om at producere årets bedste film.

I øvrigt kan flere nå at være med: Skoler kan stadig tilmelde sig og deltage i konkurrencen.

-----

De fem fyrværkeriråd

1. Brug altid beskyttelsesbriller

2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

5. Gå aldrig tilbage til en fuser


Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk