Ledige pladser på læreruddannelsen i Skive

Foto: VIA University College
Uddannelse:

I løbet af få dage starter endnu et hold studerende på læreruddannelsen i Skive. Og det lover godt, for flere undersøgelser peger på, at der er mangel på uddannede lærere i mange dele af landet.

Sommeren går på hæld, og hverdagen nærmer sig på både arbejdspladserne og i skolen. Også på læreruddannelsen i Skive begynder det så småt at pible i krogene, for den 21. august starter en flok spritnye lærerstuderende på VIA.

De nye studerende kan ikke blot se frem til en fagligt udfordrende uddannelse – de kan også glæde sig over, at de bliver en ombejlet flok. Ifølge en undersøgelse lavet af Kraka, er antallet af uuddannede undervisere i folkeskolen nemlig steget med 12 procent siden 1997. Og netop manglen på lærere i særligt provinsen fik sidste år Uddannelses- og Forskningsministeriet til at tildele VIA 100 ekstra pladser på læreruddannelsen i blandt andet Nørre Nissum og Skive.

”Vi ved af erfaring, at mange skoler i lokalområderne mangler kvalificeret og veluddannet lærerarbejdskraft. Derfor håber vi naturligvis også, at flere vil overveje, om det ikke var noget for dem at blive lærer,” siger uddannelsesleder for læreruddannelsen i Skive og Nørre Nissum, Henrik Lundsted Nielsen.

Stadig ledige pladser
Der er stadig ledige pladser til både sommerstart og vinterstart på læreruddannelsen i Skive. Hvis man ønsker at starte sammen med det nye hold her i august, skal man ifølge uddannelseslederen dog være hurtig.

”I løbet af de kommende uger er der studiestart for de nye studerende på læreruddannelsen, så ønsker man at starte her til efteråret, så skal man hurtigst muligt kontakte en studievejleder eller søge en af de ledige pladser på VIAs hjemmeside. Der er også mulighed for at søge om at starte på vinterholdet i januar 2020. Også her et det en god idé at henvende sig snarest muligt,” siger Henrik Lundsted, som opfordrer til at man genovervejer studievalget, hvis man ikke er kommet ind på drømmestudiet i første omgang.

”Vi håber selvfølgelig, at en del af de ansøgere, som måske er blevet afvist i en af de større studiebyer, vil overveje at søge en plads på læreruddannelsen i Skive, Holstebro, Nørre Nissum, Randers eller Silkeborg, hvor der alle steder er ledige pladser,” siger han.

Hvis man ønsker at søge ind på læreruddannelsen i Skive kan man kontakte studievejledningen eller søge en ledig plads på via.dk/ledige-pladser

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk