Læreruddannelsen i Skive tiltrækker mange ansøgere

I år har godt 11% valgt læreruddannelsen i Skive som deres førsteprioritet
Foto: VIA University College
I år har godt 11% valgt læreruddannelsen i Skive som deres førsteprioritet
Uddannelse:

Kl. 12.00 den 5. juli udløb ansøgningsfristen for at søge ind på de videregående uddannelser. På VIA University College har man i alt modtaget 18.566 ansøgninger til de over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland.

I Skive har VIA modtaget i alt 105 ansøgninger. Det er et mindre fald på 4,5 procent, men til gengæld er antallet af førsteprioriteter steget med 11,4 procent i forhold til sidste år.

Ifølge Elsebeth Jensen, uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA, er det glædeligt med en fremgang, fordi der er brug for flere veluddannede lærere i det midt- og vestjyske.

”Det er særlig glædeligt, at flere har ønsket læreruddannelsen som deres førsteprioritet på nogle af de mindre udbudssteder som fx Skive. Vi ved nemlig, at der er mangel på veluddannede lærere flere steder i regionen. Og, at den tendens vil fortsætte i fremtiden. Samtidig begynder vi snart at kigge ind i en tid med faldende ungdomsårgange, så vi har brug for alle de kvalificerede ansøgere, vi kan få,” siger Elsebeth Jensen.

Teori og praksis tiltrækker de studerende
Gitte Sommer Harrits, prorektor ved VIA University College, glæder sig over den store søgning til VIAs uddannelser generelt.

”Den store søgning til professionsbacheloruddannelserne hos VIA er et bevis på, at mange unge er tiltrukket af studier, der på én gang har et højt teoretisk niveau og er meget tæt på praksis – blandt andet gennem obligatoriske praktikforløb ude på arbejdspladser. Samtidig er der tale om uddannelser, der fører til job, som i høj grad giver mening – vi har jo fx under coronakrisen tydeligt set, hvor vigtig en rolle blandt andet sygeplejersker, pædagoger og lærere spiller for samfundet,” fremhæver Gitte Sommer Harrits.

Svar på ansøgning den 28. juli
Skulle man være så uheldig ikke at blive tilbudt optagelse på en uddannelse, vil der sandsynligvis stadig være ledige pladser på en af VIAs uddannelser i Region Midtjylland. Alle ansøgere får besked den 28. juli på e-mail og i e-boks, om de er blevet optaget på den uddannelse, de har søgt.På VIAs hjemmeside kan alle fra d. 28. juli se den samlede oversigt over ledige pladser.

Læs mere på via.dk

Fakta: Sådan er søgningen på VIA Læreruddannelsen i Skive:

Ansøgninger i alt:
2020: 105
2019: 110

Førsteprioritetsansøgere i alt:
2020: 49
2019: 44

Fakta: Her udbyder VIA læreruddannelsen i Region Midtjylland

  • Aarhus
  • Silkeborg
  • Skive
  • Nørre Nissum
  • Randers (uddannelsesstation, som udbydes under læreruddannelsen i Nørre Nissum)
  • Holstebro (uddannelsesstation, som udbydes under læreruddannelsen i Nørre Nissum)

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk