Lær børn om trafik og giv dem en sikker skolestart

Uddannelse:

Om kort tid begynder det nye skoleår, hvor 60.000 nye elever skal have deres første skoledag. Med en alder på helt ned til 5 år er mange af disse børn ikke vant til at færdes blandt cykler og biler og kan derfor komme ud for ulykker på de travle skoleveje. Mange ulykker kan undgås ved at træne børnene i at færdes i trafikken.

Med skoletasken spændt fast på ryggen tager cirka 60.000 nye skoleelever om få dage deres første skridt ned af skolevejen, når de starter i 0. klasse.

Mange af de nye skoleelver er urutinerede i trafikken. Bilister og cyklister, der færdes omkring skolevejene, skal derfor være ekstra opmærksomme. Men ansvaret ligger ikke kun hos trafikanterne. Det er aldrig for tidligt at lære børn, hvordan man færdes i trafikken.

- Selvom børnene følges med voksne i starten af skoleforløbet, skal de på et eller andet tidspunkt selv færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at børnene allerede fra en tidlig alder lærer at begå sig i trafikken. Er man endnu ikke begyndt at trafiktræne og lære sit barn om gode vaner i trafikken, så er skolestart et godt tidspunkt at starte, siger adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Som dækleverandør til auto- og transportbranchen har Continental ifølge Georg Nielsen en forpligtelse til at være med til at forsøge at nedsætte antallet af trafikulykker. For at komme trafikulykker i forkøbet har virksomheden derfor indgået samarbejde med Børneulykkesfonden om Trafiklegepladsen, der lærer børn at navigere og færdes i trafikken.

Gode sikkerhedsvaner skal leges ind

Ulykker er den hyppigste dødsårsag for børn mellem 1 og 19 år, og hvert år kommer ca. 150.000 børn under 15 år ud for en ulykke, der er så alvorlig, at de skal på skadestuen. Blandt en af årsagerne til børns skader er uheld og ulykker i trafikken.

- Hos Børneulykkesfonden arbejder vi med, at det skal være sjovt at lære. Børn skal ud og røre sig og prøve ting af, fordi det er sådan, de udforsker verden og kroppens begrænsninger. Med Trafiklegepladsen møder vi derfor børnene på deres præmisser, så vi på en sjov måde får lært dem de gode sikkerhedsvaner, fortæller Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Trafiklegepladsen kan findes ved arrangementer og events rundt om i landet – blandt andet under Ironman-stævnerne, der finder sted i løbet af sommeren.

Samarbejdet mellem Continental Dæk Danmark og Børneulykkesfonden er en del af Continentals fokus på sikkerhed, som blandt andet viser sig i den verdensomspændende ’Vision Zero’-kampagne, der stiler mod nul ulykker på vejene.

- Selvom de nye skolebørn følges med forældre, kræver perioden omkring skolestart ekstra koncentration hos både trafikanterne, forældre og børnene. Ved hjælp af Trafiklegepladsen håber vi, at børn allerede fra treårsalderen får en forståelse for skiltenes betydning og reglerne for at færdes på veje og stier. Og hvis vi kan bidrage til, at både børn og forældre er bevidste om god adfærd i trafikken, så er det godt, siger adm. direktør Georg Nielsen fra Continental. 

Dækkene er vigtige for bremseevnen

Også køretøjerne er vigtige for trafiksikkerheden. Især dækkenes tilstand, der kan gå ud over bremselængden.

Med tanke på de nye og urutinerede trafikanter på landets veje er der i denne tid derfor ekstra god grund at tjekke, at man er i stand til at bremse hurtigt og sikkert i en nødsituation, og det stiller netop krav til mønsterdybde og dæktryk - to vigtige ting, man som bilist hurtigt kan tjekke for at sikre, at dækkenes tilstand er i orden.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk