Kan man lære noget af at ’lege’ med bæredygtighed på GO18?

Foto: Pixabay
Uddannelse:

Ja, det kan man, lyder det fra Energibyen Skive. Og det er der cirka 40 skoleelever på forskellige klassetrin, der kommer til at opleve til arrangementet Grøn Omstilling ’18 – GO18.

Det bliver afholdt torsdag den 20. september 2018 i KulturCenter Skive og er opdelt i tre dele: Formiddagen er reserveret til skolerne, eftermiddagen til virksomheder og erhvervsliv og aftenen til borgere og foreninger. Det store event er kulminationen på forårets arbejde med den nye energi- og bæredygtighedsstrategi, der blev vedtaget af Skive Byråd i august måned.

Og det er netop denne strategi, der bliver omsat til leg og læring, når Energibyen Skive slår dørene op klokken til arrangementet 8.30 i overmorgen. Der vil være fire workshops, hvor eleverne bliver kastet ud i at fortolke deres version af energi- og bæredygtighedsstrategien. De vil blive udstyret med masser af tusser, for der skal tegnes og skabes og tænkes og leges i lange baner. Også mobiltelefonerne kommer i sving. Desuden vil de komme til at spille et spil, der handler om råstoffer, og eleverne fra 10. klasse vil stå for et forsøg med plastic.

Alle kan være med til at gøre en forskel
Alle kommer hele vejen rundt og prøver at arbejde i de fire workshops. Energibyen Skive står for de forskellige aktiviteter, mens filmmanden, tegneren og klimaforkæmperen Anders Morgenthaler går rundt og undrer sig med eleverne og måske stiller spørgsmål, de ikke havde drømt om. Én ting er i hvert fald helt sikker: Det bliver IKKE kedeligt.

- Vi har valgt også at tilrettelægge en del af GO18-arrangementet for skoleelever, for det er afgørende, at vi alle tager ansvar for at indrette vores hverdag på en mere bæredygtig måde. Det er ikke kun en opgave for voksne. Og det er heller ikke nok i sig selv at lancere en ny strategi. Men med den har vi sat en retning, som vi håber, at alle rundt omkring i Skive Kommune – både hjemme i stuerne, på arbejdspladserne, chefgangene, i foreningerne, på institutionerne, i klasseværelserne, ja, hvor som helst – vil være med til at arbejde ind i. For det er kun i samlet flok, at vi kan gøre en forskel. Det får skoleeleverne mulighed for at blive klogere på, når de kommer til vores workshops på torsdag, siger teamlederen for Energibyen, Teresa Rocatis Nielsen.

Energibyen Skive slår dørene op til workshop-delen for skolerne kl. 8.30 og runder den af klokken 12.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk