I tvivl om studievalg? Tag til åbent hus på VIA i Skive

Foto: VIA University College
Uddannelse:

Mange unge er i tvivl om deres studievalg. Og det er helt normalt, siger forsker Noemi Katznelson. En af måderne at blive afklaret på er ved at besøge de uddannelser, man har i tankerne. Derfor holder VIA Læreruddannelsen i Skive åbent hus den 27. februar.

Kender du nogen, der står og skal vælge uddannelse, men er i tvivl om, hvad de gerne vil læse?

Det gør du sandsynligvis, for studievalg er et stort valg. Og der er flere hundrede videregående uddannelser at vælge imellem i Danmark, så det kan også være et svært valg.
I følge Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning, er det helt normalt at være i tvivl.
Et af hendes bedste råd til unge, der står over for at skulle vælge videregående uddannelse er, at de skal ud og prøve uddannelsen af.

”Vi skaber vores viden om, hvad vi gerne vil være gennem vores erfaringer. Ikke ved at sætte sig på en sten og tro, at man kan tænke sig til, hvad man gerne vil være. Det skal man ud og prøve af og mærke på egen krop,” siger Noemi Katznelson.
Hun mener desuden, der er behov for, at både de unge selv og deres undervisere og forældre arbejder på at afdramatisere studievalget.

Ekspert: Dit studievalg definerer ikke hele dit arbejdsliv
”Det bliver de færreste, der kan forudsige, at den uddannelse, de vælger, er den, de kommer til at arbejde med resten af deres liv. Det bliver med al sandsynlighed ikke den fremtid, der tegner sig på arbejdsmarkedet for de unge, som skal vælge uddannelse i dag,” forklarer forskningsleder Noemi Katznelson.

En måde til at få erfaring og mærke uddannelsen på egen krop, som Noemi Katznelson anbefaler, er ved at tage til åbent hus. Og det er nu, de arrangementer løber af stablen på uddannelsesinstitutioner over hele Danmark.

VIA University College holder åbent hus på Læreruddannelsen i Skive torsdag den 27. februar. Her kan man møde nogle af de nuværende studerende, og få en snak med dem om studielivets glæder og udfordringer.

Mange forældre tager med til åbent hus
Desuden er der mulighed for at stille spørgsmål om fx adgangskrav og optagelse til studievejlederne, og få en rundvisning.
Forældre og venner er velkomne til at tage med på en lytter. Det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Næste ansøgningsfrist til de videregående uddannelser er 15. marts kl. 12.00 gennem kvote 2.


Fakta om åbent hus på VIA i Skive

Tid: Torsdag den 27. februar 2020, kl. 16.30-18.00
Sted: VIA University College, Dalgas Allé 20, 7800 Skive
VIAs uddannelser i Skive: Lærer
Læs mere: via.dk/aabenthus

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk