Hør om ”Youth for Understanding” på Skive Bibliotek

Uddannelse:

Onsdag eftermiddag den 10. maj kl. 17.00 kan man høre om YFU på Skive Bibliotek. Det overordnede tema er hvordan det er at åbne sit hjem og bo sammen med en udenlandsk teenager i et år.

YFU er en forkortelse for Youth for Understanding. YFU er en forening, der arbejder med udveksling af studerende - nationale som internationale. YFU Danmark tager imod mange studenter fra hele verden, som bor ved danske værtsfamilier. Siden YFU dannedes i 1951, har organisationen hjulpet over en halv million mennesker, unge som gamle, studenter og værtsfamilier med at få udvidet deres horisont.

Arrangementet på biblioteket handler overordnet om kulturelle forskelle samt oplevelserne der er, ved at være værtsfamilie/mentor for en studerende med en anden kulturel baggrund.

På mødet på biblioteket vil Vibeke Wulf, som er værtsfamilie for YFU, fortælle om hvordan hun lige nu er værtsmor for en dreng fra Tokyo. Vibeke vil komme ind på de erfaringer og oplevelser på både godt og ondt, hun har haft som værtsmor. Dette er et meget spændende foredrag, hvor tilhøreren kommer helt ned i detaljerne på, hvordan det er at være værtsfamilie, og hvordan Vibeke har arbejdet med de danske normer, traditioner og opdragelseselementer der er, når et ungt menneske med en helt anden kulturel baggrund bor under dit tag i et år.

Gennem udveksling af unge mennesker har YFU været med til at give både de unge og deres værtsfamilier muligheden for at knytte bånd for livet, og arbejde for en fredeligere verden. Nøgleord er mellemfolkelig forståelse baseret på gensidig respekt og værdsættelse af kulturelle forskelle.

YFU er en selvejende, non-profit forening, der er baseret på frivilligt arbejde og er uafhængig af politiske, religiøse og økonomiske interesser. Arrangeres i samarbejde med foreningen Kultur på Tværs.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk