Gammeldags leg udfordrer iPads i 0. klasse

Uddannelse:

Leg&Lær udgiver 20 praktiske læringsværksteder til "Sprog" i 0. klasse.

Leg dig til at stave og læse er opfordringen fra Leg&Lær, der i dag lancerer 20 praktiske læringsværksteder til børn i 0. klasse. Vi elsker iPads som alle andre, men der er vores erfaring er, at god gammeldags leg, pakket ind i moderne klasseledelse giver meget bedre mulighed for inklusion og differentieret læring hos børnene.

”Inklusion og differentiering er vores største udfordring som lærere og pædagoger. Vi får 25 børn ind i klassen hver morgen, sammen med deres forventningsfulde forældre. Så har vi 6 timer til at jonglere med læringsmål, børnenes forskellige læringsstile, undervisning, leg og konflikthåndtering” fortæller Helle Rasmussen, Børnehaveklasseleder.

”Det arbejde gør vi nu lettere med Leg&Lær. Læreren og pædagogen skal ikke bruge tid på at lave deres eget materiale, men kan supplere deres undervisning med et eller flere af vores værksteder” udtaler Claus Ingemann der er medudgiver af Leg&Lær.

Claus Ingemann fortsætter: ”Det er sjovt og lærerigt at omsætte Helles otte års praksis med læringsværksteder til et produkt mange børn og voksne kan have glæde af. Hun stolt over, at vi lancerer de første 20 værksteder i dag. De er så gennemarbejdede at det er super nemt for børn og voksne at tage dem i brug”.

Helle slutter af med at fremhæve en af fordelene for børnene: ”Styrken ved Leg&Lær er at børnene selv kan vælge værksted og så arbejder de selvstændigt på det niveau de nu er på. Så kan den voksne gå rundt og udfordre dem i værkstederne, når de trænger til det. På den måde får læreren og pædagogen også overskud til at have opmærksomhed på de børn der har brug for lidt ekstra”.

Ambitionen er at udbrede Leg&Lær til skoler og kommuner i Danmark. Derefter kikker vi til Norge, Sverige og måske Tyskland. Det vil tiden vise. Nu glæder Helle og Claus sig bare til at høre hvordan Leg&Lær bliver modtaget af børnene. De er allerede i gang med værksteder til matematik og bevægelse.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk