Fuld skoleåbning under forberedelse

Uddannelse:

Skive Kommune forventer, at skolerne åbner for 6.-10. klassetrin på næste mandag – altså den 18. maj. Men det kræver mange forberedelser, og de er lige nu i fuld gang.

Om en uge kan skolernes ældste elever igen vende tilbage til undervisningen. Det sker efter, at genåbningens fase to i torsdags blev annonceret af statsminister Mette Frederiksen. Men skoler er som bekendt ikke bare skoler. Faciliteterne og indretningen er langt fra ens de forskellige steder, så lige nu er medarbejderne i fuld gang med at kigge på mulighederne.

Men én ting ligger helt fast: Kommunens prioritering på skoleområdet bliver der ikke rokket ved. Prioritet nummer ét vil fortsat være sikkerhed, herefter kommer trivsel og læring.

- Vi vil til hver en tid sikre, at det både er trygt og forsvarligt for vores elever og vores medarbejdere at møde ind. Derfor er vi lige nu i gang med at danne os et overblik over det, der skal til på de enkelte skoler for at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Der er en masse detaljer, vi skal have på plads, før vi kan melde noget mere konkret ud, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab.

- Men når det er sagt, så vil jeg også sige, at når retningslinjerne om to meters afstand mellem hver elev nu er blevet ændret til én meter, så gør det en verden til forskel. Det betyder, at skolen kommer tæt på en normal hverdag, siger han.

Med det nye afstandskrav på én meter vil behovet for personale-ressourcer ikke være så stort. For nu vil skolerne typisk kunne nøjes med at fordele en klasse på ét eller to klasselokaler, hvor mange af dem indtil nu har været fordelt på to eller tre lokaler.

De enkelte skoler vil senere på ugen melde de mere konkrete åbningsplaner ud via Aula.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk