En lærerstuderendes eventyr i USA

Foto: Privat
Uddannelse:

Netop nu sidder Stine Høpfner, lærerstuderende fra Skive, årgang 2013 i byen Fort Worth i staten Texas. Stine er på studieophold som en del af sin læreruddannelse. Stine læser biologi, da hun vil uddanne sig til biologilærer. Ved siden af dette fag har hun valgt nogle fag, som har relevans for studiet derhjemme: Undervisningspsykologi, Læsning og engelsk som andet sprog og sprogtilegnelse: Alle disse fag er valgt for at styrke engelsksprogskompetencerne.

Stine rejste til Texas den 8. august 2015, og studieopholdet slutter den 15. januar 2016:

Jeg valgte USA, da jeg altid gerne har villet besøge landet. Jeg har tidligere besøgt Canada, men aldrig USA. Da jeg er i gang med at uddanne mig til engelsklærer og samtidig er fascineret af engelsk, så var det perfekt at rejse til USA. Jeg har ikke selv valgt, hvor i USA jeg gerne ville hen, men har været så heldig at få en studieplads på Texas Christian University.

Stine bor i et lejlighedskompleks sammen med ni andre udvekslingsstuderende.  De ni er delt op i 4 lejligheder, hvor Stine bor sammen med to andre piger, henholdsvis fra Holland og Schweitz. Stine bor i en toværelses lejlighed, med to badeværelser samt fælles stue og køkken. I bygningen, hvor vores lejlighed er, bor der andre studerende fra universitetet samt familier. Der er fælles vaskerum og fælles områder, som frit må benyttes.

Den helt store forskel mellem Danmark og det område af USA, hvor Stine er (Texas) er helt klart religion. Den kristne tro er en stor del af hverdagen samt skolen.

Jeg er ikke selv religiøs eller speciel kristen, men det har været en oplevelse at være med i kirke, hvor den traditionelle gudstjeneste er udskiftet med musik fra et band, up-to-date sange og tekster og ikke mindst prædikener. Derudover går de utrolig meget op i amerikansk fodbold (Football). TCU har deres helt eget hold som er et af de bedste i deres college liga. Når holdet spiller på hjemmebane, bliver undervisningen på dagen aflyst, hele skolen og byen møder op i TCU farver (lilla) flere timer før kampen for at samles til mad og drikke og rundt på campus og i byens butikker kan du få special-tilbud, hvis du er iført lilla tøj.

Der er også forskelle mellem skolesystemerne og eleverne. Undervisningen på TCU minder meget om undervisningen i Danmark. Den helt store forskel ser Stine i, at her sker opdelinger af moduler, som de afslutter med enten en multiple-choice test eller en skriftlig aflevering. Derudover afslutter de hvert fag efter hvert semester, dvs. de skal vælge nye fag to gange om året.

Hvad angår karakterer, synes jeg, det virker til at være sværere at dumpe en opgave eller et fag end i Danmark. Om det så skyldes, at jeg er udvekslingsstuderende og derved vurderes anderledes, er jeg ikke klar over.

Stine synes, at hun har lært meget indtil nu:

Jeg har lært at begå mig på et fremmedsprog 24 timer i døgnet. Selvom mit mundtlige engelsk stadig bærer præg af mit danske modersmål, kan jeg tydelig mærke at min forståelse for engelsksproget er blevet større. Jeg har lært den amerikanske sydstats kultur at kende helt tæt på, og det har givet mig stor indsigt i, hvad USA egentlig er for en størrelse. Samtidig er jeg blevet meget klogere på ”engelsk som andetsprog”, da det primært er det, der er i fokus, når det engelskundervisning, på grund af den store indvandring af voksne og børn fra bl.a. Mexico.

Men der har også været udfordringer undervejs. Den helt store udfordring har været engelsksproget i klasseværelse:

Dette handler dog ikke om mit eget engelsk, men mere min evne til at overkomme min nervøsitet over at tale og virke i et klasselokale, hvor du ikke har andet valg end at tale engelsk. Dog har alle, både medstuderende og lærere, været utroligt forstående og hjælpsomme, så det er hurtigt blevet bedre. Jeg er blevet klar over, at det ikke kræver et perfekt engelsk at blive forstået, og det har været meget motiverende.

Hvis andre studerende har lyst til at prøve det samme, er Stines råd:

Gør det! Jeg sidder nu her 3 måneder inde i opholdet og kan mærke hjemveen så småt begynder at komme frem, men jeg har på ingen måder fortrudt, at jeg er taget afsted – tværtimod. Ikke nok med at jeg har styrket mine lærerkompetencer, jeg har også udviklet mig personligt og oplevet både kultur, skolegang og mennesker, som virkelig har sat positive præg på mig som person. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det både har været hårdt og dyrt, men det eneste jeg ville fortryde var, hvis jeg ikke var kommet afsted. Der er ingen tvivl om at dette har været den fedeste oplevelse i min uddannelse og mit liv!

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk