Elever skal pirres til at vælge erhvervsuddannelser

Uddannelse:

Skive er gået i front som medskabere af et nyt og banebrydende undervisningsmateriale, der skal få flere elever til at få øjnene op for mulighederne på erhvervsuddannelserne.

Dyrk bakterierne fra din mobiltelefon. Optag en reklamefilm for dit innovative produkt. Konstruer et mønster af to slags belægningssten til en indkørsel efter definerede mål.

De tre opgaver indgår i et nyt og banebrydende undervisningsmateriale, der skal pirre elevernes nysgerrighed på erhvervsuddannelser. Materialet kan fremover benyttes i folkeskolens ældste klasser. I materialet kobles folkeskolens fag med erhvervsskolernes, og det er tanken, at undervisningen kan gennemføres i et samarbejde med, og gerne på, erhvervsskolerne.

Skive Kommune har udarbejdet undervisningsmaterialet i samarbejde med Herning, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Holstebro, Struer og Lemvig kommuner, som alle er samlet i Business Region Midt Vest (BRMV).

Sammen om DM i Skills

Materialet blev præsenteret ved et kick-off møde i BRMV mandag den 8. maj 2017. Det er udarbejdet forud for DM Skills 2018, som vil blive afholdt i Herning, og som kommunerne i BRMV er fælles om at gennemføre.

- Vi håber, at materialet sammen med en god vejledning i folkeskolen og et besøg på DM i Skills vil inspirere eleverne og give dem et dybere indblik erhvervsuddannelsernes mange muligheder. Vores mål er, at flere elever vil vælge en erhvervsuddannelse, for vi har brug for flere unge mennesker med disse kvalifikationer, siger Peder Christian Kirkegaard, borgmester i Skive Kommune.

Målet for samarbejdet i BRMV er at styrke væksten, skabe nye job og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området.

Til hele landet

Selv om undervisningsmaterialet er udviklet i det midtjyske, kan bruges af alle landets folkeskoler.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk