Den nye teaterskole i Skive er klar til start

Foto: Pixabay
Uddannelse:

Underviserne Marc og Jesper er klar til at slå dørene op til den nye teaterskole i Skive. Teaterskolen er et nyt projekt skabt gennem et samarbejde mellem Foreningen TRAKO, Ungdomsskolen Skive og Skive Kommune. Underviserne har tilsammen mere end 40 års erfaring indenfor teater, musicals og klovneri. De er samtidig kendt fra det faste indslag til børnekulturnatten i Skive som duoen ’For 117. gang’.

"Vi glæder os helt vildt til at komme i gang med teaterskolen og møde alle deltagerne. Vi er glade for at dette projekt kan lade sig gøre, da teater er en fantastisk mulighed for at udvikle sig personligt og kreativt. Vi har selv gået på Viborg Dramaskole og har oplevet en helt fantastisk udvikling. Det vil vi gerne give videre", fortæller en spændt underviser, Jesper Nielsen

Udvikling, leg og læring
Undervisningen fokuserer på øvelser og leg i et trygt læringsrum – og er samtidig et målrettet forløb, hvor børnene i samarbejde med underviserne udvikler en forestilling, som opføres foran et publikum efter endt forløb. Børnene forventes via øvelser og i processen omkring den afsluttende forestilling at udvikle sig socialt, personligt og kreativt, og opnå en styrket selvtillid, fantasi og kropsforståelse. Underviseren Marc Bray er fra Skiveegnen, og han tog som barn til Viborg i sin fritid for at lave teater.

"Teaterskolen i Skive har et stort udviklingspotentiale og har virkelig manglet på egnen. Derfor er det fedt, at vi nu er med til at gøre det til virkelighed", fortæller underviser, Marc Bray.

Nyt tiltag i kommunen
Kulturskoletilbud og muligheder for kreativ udfoldelse er et tiltag, som Skive Kommune ønsker mere fokus på, og derfor fremgår det også i et af indsatsområderne i den nye kulturpolitik.

"Der skal arbejdes for, at kultur bidrager til børn og unges udvikling, og at de aktive kulturelle miljøer i kommunen rækker ud til de yngre målgrupper. Dette gøres blandt andet ved at skabe nye kreative rammer og arbejde med flere kulturelle undervisningstilbud, som teaterskolen her er et godt eksempel på", fortæller formand for Kultur- og Fritidsudvalget Bent Dyrberg.

Find flere informationer og tilmeldingslink på Ungdomsskolen Skives hjemmeside.

 
Fakta

Tid torsdage kl. 16.00 - 18.00
Sted Ungdomsskolen Skive's teatersal
Pris 300 kr.

Sæsonstart 3. september. Intro for forældre mandag d. 31. august
Antal pladser 15
Tilmelding Ungdomsskolen Skives hjemmeside

Undervisere Jesper Nielsen og Marc Bray

Dramaskolens undervisere, Marc Bray og Jesper Nielsen, har erfaring som både lærere og elever på Viborg Dramaskole. Marc Bray er uddannet hospitals-/omsorgsklovn og pædagogmedhjælper, og Jesper Nielsen er uddannet pædagog med speciale i børn og unge, samt udtryk, musik og drama som valgfag.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk