Storartet præstation af Cutthecrap

Trav:

Der blev mandag aften vist flere fine præstationer på Skive Trav, men den stjerne der lyste klarest var Gordon Dahls Cutthecrap, der stod for intet mindre end en storartet præstation. 

Den treårige hingst er omgærdet med store forventninger, men har kun i glimt fået vist hvilken kapacitet den indeholder. Mandag aften var den ude fra tillæg i et voltestartsløb for klassen under 25.000 kr., og blandt konkurrenterne var Jørgen Larsen-trænede Billi Time, der kom til start med fire sejre i træk. 

Fra start var det ikke overraskende den eneste hest fra spidsvolten, Chapman Chip, der tog hånd om føringen.

Anders Pedersen var offensivt indstillet med Billi Time og fik på første langside trykket sig til føring, alt imens en alt for hidsig Cæsar C N var ved at løbe hen over de foranliggende, og måtte trækkes på ned på den indvendige bane og dermed ud af løbet for Bo Sondrup Nielsen. 

Efter en rolig indledning havde Gordon Dahl fundet plads til Cutthecrap i tredje par indvendigt, men allerede ned forbi publikum første gang byttede han til en position som første hest i andet spor. 

  - Jeg valgte at køre ud da der manglede 1.200 meter, fordi jeg vidste at jeg kørte en stærk krabat, der går helt til mål. Skulle jeg vinde løbet, var der ikke andet at gøre end at tage kampen op, fortæller Gordon Dahl til Dansk Hestevæddeløb. 

Billi Time afviklede den første kilometer efter 1.18,1 og med 800 meter til mål, blev der for alvor skruet op for tempoet. I første omgang af Anders Pedersen selv, men med 500 meter igen gav Gordon Dahl Cutthecrap marchordre, og de to førende heste tog sig lynhurtigt tre længder fri af konkurrenterne. 

Såvel Billi Time som Cutthecrap så stærke ud, og selv om sidstnævnte havde et minimalt overtag, gik de hoved ved hoved og gav hinanden en fantastisk kamp ned gennem opløbet. 

Cutthecrap havde mulen først på målstregen og kunne udråbes som vinder i den imponerende notering 1.16,2v/2.020 meter. 

  - Allerede rundt sidste sving følte jeg at jeg havde et klart greb på Anders' hest, og ind på lige bane tænkte jeg, at det her vinder jeg let. Billi Time svarede dog godt igen og det blev en forrygende dyst op mod mål, hvor vi måtte give alt for at hive sejren hjem.  

  - Han har hele tiden været et stort talent, men nogle problemer med en bagkode har været skyld i mange galopper. Heldigvis har jeg en fornemmelse af, at vi har fået styr på det nu. 

  - Jeg må sige at han imponerede mig voldsomt i dag. Det er utroligt, at der kan være så meget fysik i så lille en hest, lyder det fra Gordon Dahl med henvisning til Cutthecraps størrelse på ca. halvanden meter. 

Dagens præstation leder straks tankerne hen imod spørgsmålet om årgangsambitioner, men Gordon Dahl fastslår at fokus lige nu er et andet. 

  - Det handler om at få lavet en stabil resultatrække og så give ham noget selvtillid. Det med årgangsambitioner må vi tage efterhånden som resultaterne kommer med. Jeg synes det er svært at drage sammenligning med de bedste treåringer, men rent styrkemæssigt er han ikke langt efter.  

  - Vi har stadig en udfordring i hans temperament inden løbene. Han har de her dage hvor han flipper lidt ud, og det er naturligvis noget vi skal arbejde med, afslutter Gordon Dahl.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk