Nu er oldebarnet til legendariske Tarok klar til væddeløb

Trav:

Danmarks nye travdarling:
Nu er oldebarnet til legendariske Tarok klar til væddeløb

Det bliver nu muligt at opleve Danmarks nye travdarling Barok – oldebarnet til den legendariske travhest Tarok – når hun debuterer som væddeløbshest på Skive Trav på søndag den 24. april. Allerede inden travløbet er Barok populær med flere tusinde forventningsfulde fans og medejere.

Tilbage i 1970’erne kørte travhesten Tarok og kusken Jørn Laursen fra en lille familie i Skive sig direkte ind i danskernes hjerter. De blev hele landets samlingspunkt, og Tarok fik kælenavnet ’Dannebrog på fire ben’.

Nu føres arven videre af den kastanjebrune hoppe Barok, som er Taroks oldebarn i lige linje. Barok er nemlig klar til at indtage væddeløbsbanerne efter at have trænet til at blive væddeløbshest i tre år. Så når de firebenede hestekræfter bliver sluppet løs i Skive på søndag, bliver det den foreløbige kulmination på Baroks vej til en karriere som travstjerne. Og det ser hendes træner frem til.

”Barok udvikler sig hele tiden, og hun begynder mere og mere at ligne en rigtig væddeløber”, fortæller Morten Friis, der træner med Barok fire til fem gange om ugen.

Men Morten Friis er langt fra den eneste, som glæder sig til, at startskuddet lyder på søndag. For Barok er en travdarling med flere tusinde fans, allerede før hun har deltaget i sit første væddeløb.

Filmstjerne og folkeeje med forventningsfulde fans
Den store interesse for Barok begyndte for alvor, da hun som føl spillede sin berømte oldefar i filmen ”Tarok” fra 2013. Det gjorde hende til en filmstjerne og en berømthed med mange fans.

Og ligesom Tarok i sin tid blev folkeeje, så er Barok også blevet folkeeje. Men Barok er det på en ny måde – nemlig på Facebook, hvor det siden 2013 har været muligt at være medejer af hende. Og det er noget, danskerne ”synes godt om”, for i dag har Barok over 3.000 medejere og mere end 16.000 fans på Facebook.

Som medejer af Barok betaler man med sit engagement og sin tid på Facebook. Til gengæld får man nyheder om Barok først, invitationer til særlige begivenheder og indflydelse på afgørende ting i hendes liv. Det er fx medejere, der har fundet på navnet Barok.

Og ifølge Morten Friis er Barok som skabt til at være en travdarling. For hun boltrer sig i opmærksomheden og tager pænt imod de mange passionerede fans helt uden problemer.

”Hun har et rigtig dejligt sind. Hendes brødre og søstre kan godt være lidt iltre, men Barok opfører sig bare rigtig godt og tager imod alle mennesker, der kommer og hilser på”, lyder det fra travtræneren. Barok opførte sig også roligt, da hun for nylig tog turen til Nordsjælland for at deltage i Charlottenlund Travbanes 125-års jubilæum. Her tog Barok på vanlig vis pænt imod interesserede fans, som kom forbi.

Hestesporten i fokus igen
Det glæder man sig over hos Dantoto, som tog initiativet til at gøre Barok til folkeeje. Ønsket med Barok er at gøre flere interesseret i hestesporten, fortæller Morten K. Sørensen, Produktchef hos Dantoto.

”Det er skønt at se, at Barok engagerer så mange mennesker på Facebook og nu forhåbentlig også på travbanerne. Vores ambition med dette projekt er at gøre hestesporten mere populær, ligesom den var det tilbage i 1970’erne. Og nu ser vi alle sammen rigtig meget frem til Baroks første løb som væddeløbshest”, fortæller Morten K. Sørensen.

For at glæde de mange fans har Dantoto valgt at sponsere indgangsbilletten til Baroks første løb. Dermed får alle chancen for at møde, heppe på og støtte Barok i hendes debut.

Det vil derudover være muligt at møde Dantoto ved travbanen, hvor de byder medejere på lidt at drikke og giver dem mulighed for at vinde præmier. Hvis man ikke allerede er medejer, kan man blive det på dagen.

Hvis Barok vinder noget på løbsdagen i Skive, går præmiepengene til gode formål inden for hestesporten.  

Fakta
Barok er oldebarn til Tarok i lige linje, og hun er i dag tre år gammel.
I 2013 blev det muligt at være medejer af Barok via Facebook. I dag har Barok over 3.000 medejere samt mere end 16.000 fans på Facebook.
Det er gratis at være medejer af Barok, men man betaler med sit engagement. Som medejer får man nyheder først, invitationer til særlige begivenheder og indflydelse på afgørende ting i Baroks liv.
I 2013 spillede hun sin berømte oldefar i filmen ”Tarok”.
Før en travhest er kvalificeret til at stille til start i et travløb, skal den først deltage i et prøveløb. Barok blev godkendt som væddeløbshest ved sit prøveløb den 18. marts 2016.  
Travtræneren Morten Friis blev i 2010 kåret til ’Årets Komet’ i dansk travsport.
Baroks debutløb den 24. april på Skive Trav foregår på årets største løbsdag, som kaldes Musketerdagen. Musketerdagen starter kl. 13.15, og entréen sponseres af Dantoto.
Ved løbet i Skive på søndag er det første gang, man kan spille på Barok.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk