Dansk underdog udfordrer verdensmester for tomme tribuner

Foto: Burt Seeger
Trav:

Den unge Stoholm-travtræner Jeppe Rask og hesten Apapmand kommer søndag på deres livs opgave i publikumsløst Copenhagen Cup.

Efter blot fire år som professionel travtræner og -kusk får 29-årige Jeppe Rask fra Stoholm søndag eftermiddag æren af at repræsentere Danmark i det internationale storløb Copenhagen Cup. På Charlottenlund Travbane skal Jeppe Rask og staldens stjerne Apapmand dyste mod otte supertravere fra seks forskellige lande om en præmiesum på 500.000 kr.

Lykkes det den danske ekvipage at vinde Copenhagen Cup, vil det være en vaskeægte sensation. Godt nok imponerede Apapmand voldsomt i sæsondebuten, men blandt konkurrenterne er den italienske verdensmester, Zacon Gio, der ikke har tabt et løb siden 2018.

En stolt Jeppe Rask betegner det som en unik mulighed, men alligevel vil det føles lidt tomt. Som følge af Corona-restriktioner afvikles Copenhagen Cup nemlig for første gang nogensinde helt uden tilskuere.

»Vi har en rigtig god hest, og valgte at slå til, da vi fik muligheden. Det er stort både for os og ejerkredsen, som er en kæmpestor anpartsstald med mange hundrede medlemmer. Men selvfølgelig er det ærgerligt, at de ikke kan være til stede. Det lægger lidt en dæmper på det, og det bliver underligt at køre Copenhagen Cup uden tilskuere, fastslår Jeppe Rask.«

Som den første professionelle sport er hestevæddeløbene genoptaget, og det kan ses på danskernes nyfundne lyst til at spille på heste. Den tendens fortsætter formentlig søndag, hvor der afvikles et V75-spil med en forventet præmiepulje på 11 mio. kr.

Selv om der ikke er adgang for tilskuere til Charlottenlund Travbane, er man ikke afskåret fra at se løbene live. Søndagens tolv løb vises direkte på banens Facebook-side samt på streaming-kanalen fasttrackracing.dk. Første løb igangsættes kl. 13.30, mens Copenhagen Cup er med planlagt start kl. 16.45.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk