Dan og Uffe finalevindere ved Skive Amatørserie 2017

Trav:

Det blev Uffe Gregersen og Dan Friborg, der med hhv. Speedy Muus og Need for Speed, der vandt Skive Amatørserie 2017-finalerne i aften i Skive og fællesnævneren for begge var flot afviklede løb og fin kørsel af især vinderne.

Uffe Gregersen havde Speedy Muus placeret i førte 3. indvendig og med en omgang igen i vinderhullet, da A New Magic gik frem i dødens på førende Tristan J B.

Sidsntævnte ville ikke rigtig mere i opløbet og her tog Uffe Gregersen i venstrelinen og fik sin Høvding Lavec-søn på open stretch og her fløj han frem og strøg frem til sikker sejr før Silverstone og Raymond Ulkær, der ellers havde lignet heste, der skulle afgøre løbet mellem sig ude i banen.

17,6/2020 volte præsterede Speedy Muus i et løb hvor favoritten Uha Uha De Hess forsøgte sig i sidste sving, men slet ikke orkede at fuldføre sit angreb.

I den anden finale kunne Applaus Gardenia holde spidsen oppe fra sit inderspor og selv om Martin Andreasen havde sluppet til Vupti B K i første sving så fik Applaus Gardenia spidsen tilbage, da Vupti B K galopperede på første langside.

Tempoet var ikke voldsomt med 1:20-fart den førte runde og med 1200 meter igen gik Radamante afsted i 3. spor og fik Silas Ulkær med sig i ryg, mens toptillægsheten Need for Speed på sidste langside fandt sidstnævntes ryg.

Silas Ulkær gik afsted 300 meter fra mål og hele tiden fulgte Need for Speed den som en skygge indtil Dan Friborg trak sin het ud i opløbet.

Uden de helt store armbevægelser gik Need for Speed frem og forbi til sejr før Silas Ulkær, mens Theodora Garbo tog tredjepladsen på en fin afslutning. Fra 60 meters tillæg præsterede Need for Speed 16,3/2610 volte.

Der var 10.000 kr. til hver af de to finalevindere.

Friis havde IKKE forregnet sig
White Russian/Ole Bender og Moondancer/Morten Friis delte favoritværdigheden i 5. løb og bedste start fik White Russian. der kom til at sidde i 3. indvendig inden han blev kørt til dødens midtvejs i et ikke alt for dræbende tempo.

Her sad Morten Friis nede bagved med Moondancer og det lignede, at han havde forregnet sig lidt, men samtidig som White Russian overtog gennem sidste sving gik Moondancer til angreb og nærmede sig.

Alligevel så det længe klart ud for White Russian, der dog ikke har opløbet om sin bedste ven og i opløbet bremsede han helt op og sluttede som fjerde, mens Moondancer skød frem ude i banen og vandt sikkert før Akeleje D og Osbourne.

15,5/2020 volte noteredes Moondancer for ved sæsonens første sejr.

"Den blev sur"
Der var dramatik i starten af 3. løb, hvor Viola Molar pludselig begyndte at sparke bagud og var nær ved at ramme Birger Jørgensen, der dog fik "skyggebokset" sig ud af situationen og lod sig falde af, mens Viola Molar stod viklet ind i vognen og ret hurtigt blev indfanget.

- Den blev sur og sparkede bagud, men jeg fik mig smidt ud til siden for at den ikke skulle ramme mig hovedet. Det er den slags, der sker, sagde Birger Jørgensen efter løbet.

Selve løbet blev en triumf for Bornholmertøsen, der for Jeppe Juel sad i 4. indvendig og angreb på vej ind i opløbet, hvor Lisa Maire E P ellers lignede vinderen.

Denne "foldede" dog i opløbet og ude i banen gik Bornholmertøsen til legende let sejr før Lisa Marie E P og med Asti June på tredjepladsen.

Vindertiden fine 16,8/2020 volte.

Yderligere 3 til Jeppe
Inden da havde Jeppe sejret med Classic Navy, der fik et dejligt løb i ryg på favoritten Captainhaselhof Be, der gav sig i opløbet ved galop og så kunne Classic Navy vinde karrierens første sejr på 19,2/2000 volte.

Mod slutningen af aftenen vandt Juel også med Christoffer D, der via 4. par udvendig og angreb i ryg gennem sidste sving spurtede forbi alt og alle i opløbet og gik til overlegen sejr.

17,6/2060 auto blev vindertiden og i hans sidste start fik Jeppe Juel faktisk også Locical Nora først over stregen selv om sejren måtte deles med Abild Grand og Birger Jørgensen.

Tiden for begge 17,3/2060 auto.

Flot 2-årsvinder
Kaj Jensen præsenterede en fin 2-årsvinder i det indledende løb, da han kunne føre hele vejen med Donatella Garbo, der vandt på 17,8/2060 auto som en helt overlegen vinder.

Der var godt med luft ned til Dempsey Cloc, der midtvejs var blevet kørt til dødens, mens Deep Purple på en fin afslutning tog tredjepladsen i løbet.