Ændret træningsoplæg gav pote

Trav:

Efter en markant omlægning af træningen kom Peter Rasmussen-trænede Badass tilbage på vinderpladsen i søndagens Grand Circle 4-års Championat Consolation på Fyens Væddeløbsbane.  

Da startvognen slap feltet til søndagens Grand Circle 4-års Championat Consolation, var det med en ny og forbedret udgave af Peter Rasmussen-trænede Badass. Den viste sig langt mere spændstig og gålysten end tidligere set, og kunne uden problemer indtage føringen for sin kusk Birger Jørgensen.

Med 1.200 meter til mål blev favoritten Børge sluppet forbi, men en omgang senere var rollerne byttet om. Badass koblede ind på opløbet grebet på Børge, og da det samtidig lykkedes at holde en hastigt angribende Bastian Olympic fra livet, var en overraskende sejr en realitet.  

Pearsall Hanover-sønnen havde i de foregående starter lige manglet det sidste, og derfor havde træner Peter Rasmussen forsøgt sig med en markant omlægning af træningen. 

  - Siden han startede i Aalborg Store Pris Consolation for knap en måned siden, har han kun trænet under rytter. Det har været en kombination af konditions- og dressur træning, og det er min datter Stine der har siddet på ryggen af ham, fortæller Peter Rasmussen, og uddyber: 

  - Tina Von Hirsch har i samarbejde med Skive Rideklubs berider Louise Christensen etableret et dressurhold specielt for travheste, hvor det er sidstnævnte der står for undervisningen.

  - Vi bruger det som afveksling og en form for spændstighedstræning. Hestene bliver løsnet op og får lært at bruge kroppen på en helt anden måde end de plejer. De får lidt at tænke over, og efter en times træning er Badass helt brugt i hovedet. 

  - Vi har kunne mærke at vi har fået en gladere og mere smidig hest. Det er en træningsform, der i langt højere grad har vist sig at understøtte hans moral. Han var således langt mere gålysten end normalt i Odense. 

Der er endnu ikke planlagt noget næste start for Badass, men ifølge Peter Rasmussen er det planen at starte på, og en vinterpause ligge ikke lige om hjørnet. 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk