Yoga direkte fra Thailand - oplev det i Skive

Sundhed og velvære:

Connie Lykkegaard Daasbjerg er netop vendt hjem fra Thailand efter en måneds intens yoga undervisning, klar til at undervise i Yoga i Skive.

Connie Lykkegaard Daasbjerg du er netop hjemvendt fra et yogakursus i Thailand

Hvad gav det dig?

Yoga på en ø med strand, jungle og varme, det er fantastisk, intet mindre.

Jeg tog afsted på denne rejse for at udvikle min undervisning og min egen yoga praksis. Nu er jeg kommet hjem med en masse oplevelser i bagagen, som jeg glæder mig til at dele med alle her i Skive. Det var en inspirerende tur med mange timers yoga, dyb indsigt i kroppen og hvad yogaen gør for kroppen, men også det mentale med blandt andet meditation, det spirituelle og de mange andre dele som yogaen også indeholder. Det var en helt igennem smuk rejse på flere plan.

Kurset jeg tog var placeret i de flotteste rammer, med den vildeste udsigt fra vores Shala, en simpel bygning, bygget ind i en bjergside med palmer og vilde dyr, med al hvad det indebærer. I denne Shala havde vi al undervisning og yoga.”   

Hvordan var det at være i Thailand, kan du beskrive oplevelsen?

Det var en helt vild oplevelse, men på den anden side var det også en måned væk fra venner og familie. Nogle vil nok synes at det var en egoistisk beslutning at tjekke ud fra hverdagens ræs, væk fra madpakker og faste gøremål, for at gøre noget godt for mig selv. Men heldigvis har jeg et godt og forstående bagland der støtter mig, i mine til tider tossede beslutninger, så jeg kan udvikle mig som person og som underviser.

Jeg tror på at man som underviser, skal holde gang i sin egen træning og udvikling, for at kunne inspirerer andre, så dette kursus er langt fra det sidste. Om det næste kursus bliver i Danmark eller udlandet vil tiden vise, jeg har en lang ønskeliste over kurser, oplevelser og rejser som jeg gerne vil udleve.

I yogaen bliver man aldrig færdig med at lære, der er ikke noget facit og yoga er ikke en konkurrencesport, hvilket er godt for mig som konkurrencemenneske.”

Kurset i Thailand, var et specifik kursus i yogaformen Ashtanga Vinyasa, som er en dynamisk og meget hård yogaform, med fokus på holdning, balance, fokus og styrke.  Det er en yogaform jeg selv elsker rigtig meget, idet den giver sved på panden og man kan mærke at man har haft gang i hele kroppen, så det er en god form at starte med hvis man er aktiv eller har krudt i rumpen.

Samtidig er kombinationen af de hårde øvelser, vejrtrækningen og de indledende, samt afsluttende meditationer den helt rigtige løsning for mig. Glæden vil helt sikkert også smitte af på min undervisning, jeg glæder mig til at dele min kærlighed til yogaen med andre, udfordre, give andre gode oplevelser og et indblik i hvad yogaen kan gøre for netop den person.

Jeg tror på at alle kan få noget godt ud yogaen, om det er det fysiske, mentale eller bare det at give sig selv en time eller to, hvor de kan koble hovedet fra og tænke på sig selv. Vi har alle brug for pusterum i hverdagen og den udvikling der sker i vores samfund gør at der er behov for aktivt at tage en pause fra ræset.

”Yogaen gør hvad yogaen skal” – Et fint lille mantra, for uanset hvor man er i sit liv, kan yogaen gøre noget godt.

Ud over yogaen, dyrker jeg bland andet Triathlon og jeg kan tydelig mærke hvordan yogaen påvirker min træning, min krop, min kondition, min puls og mit åndedræt.

Igennem yogaen får jeg mere ud af mit åndedræt, som resulterer i at jeg kan optage mere ilt på hvert åndedræt, som dermed gør at blodet pumper bedre rundt i kroppen og det gør at jeg kan præstere bedre i andre sportsgrene, konkurrencer, men også i dagligdagen.”

Hvis man er blevet inspireret af dette, hvor kan man så opleve din undervisning?

Min yogaundervisning foregår primært hos En Sund Balance, i Skive midtby, hvor jeg underviser i mandeyoga og blid søndags yoga. Derudover vil jeg være at finde som underviser hos Yoga Holstebro. Der vil til efteråret komme flere forskellige hold i begge studier, både Ashtanga Vinyasa Yoga, Blid Yoga, samt Senior Yoga. Og der er flere planer i støbeskeen her til efteråret, samt det kommende år, som jeg ser frem til at kunne præsentere.

"Yoga for mænd" d. 7 maj 2017 kl. 10.00-12.00 i Skives yogastudie – En Sund Balance. 

Der er mange mænd der døjer med deres haser, ryg, holdning, ømme knæ, skuldre og led generelt. Det er nogle af de ting yogaen kan ændre på og forbedre, alle har brug for det og alle kan få gavn af det.

Og nej yoga er ikke udstrækningsgymnastik, det handler ikke kun om at sidde i skrædderstilling og mediterer, i min undervisning vil du blive styrket i din balance, smidighed og styrke. Og forhåbentligt vil du også opleve lidt af alle de goder som du kan få ved at dyrke yoga.

Workshoppen foregår i Skives yogastudie, som ligger på Posthustorvet.
Der er stadig enkelte ledige pladser på workshoppen

6 ugers yogaforløb for mænd

Fra uge 20, starter der et 6 ugers forløb, kun for mænd. Dette mandehold afholdes hver tirsdags fra kl. 17.00 til 18.15

Tilmeld dig på: http://www.ensundbalance.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk