Stærkt fællesskab giver jyske frisører håb for fremtiden

Sundhed og velvære:

Fem jyske frisører bruger et stærkt fællesskab til at overleve nedlukningen som følge af Corona-krisen. Men samarbejdet i Zoom by Zoom kæden giver dem også en platform at komme videre på, når krisen er overstået.

Landets frisører blev med lukket ned af Statsminister Mette Frederiksen den 17. marts som følge af Corona-krisen. Det har efterladt mange frisører helt alene med at håndtere de problemer, der naturligt vil følge med en ufrivillig nedlukning.

Anderledes stillet er de frisører, der er med i Zoom by Zoom kæden.

- den sparring og feedback vi giver hinanden, både moralsk og fagligt, er altafgørende for hvordan vi håndterer situationen, men også hvordan vi står rustet til at klare tilværelsen som selvstændige erhvervsdrivende i tiden efter denne krise, påpeger Marianne Henriksen.

Hun driver sammen med Kristian Mørch Bertelsen to saloner i Skive og Thisted, mens tre saloner i Aalborg, Holstebro og Fredericia drives selvstændigt af franchisetagere.

- det er vigtigt at kunne vende økonomi, personalepolitik og -pleje, vores saloner, men også den helt almindelige bekymringer om nutid og fremtid med andre fagligt dygtige ildsjæle, som brænder for vores fag og er blevet ramt af denne krise, som ingen kunne have forudset, påpger Kristian Mørch Bertelsen.

Giver tryghed hos frisørerne
Det tætte samarbejde mellem salonerne i Zoom by Zoom betyder meget for deltagerne i samarbejdet.

- samarbejdet betyder gode leverandøraftaler, et godt koncept og en god sparring - men også, at jeg sammen med andre leder, hjælper hinanden i sådan nogle tider, hvor vi rammes af noget helt uforudsigeligt som Corona. At vi kan hjælpe, give hinanden gode råd og bakke hinanden op, siger Nicole M. Christensen fra Zoom by Zoom i Fredericia.

Hun bakkes op af kollegaen Anne Lund fra Zoom by Zoom i Holstebro.

- I disse krisetider, som vi er i lige nu, er jeg så taknemmelig for at være en del af Zoom by Zoom. Det er så fantastisk, at de andre ledere ikke er længere end en opringning væk. Vi hjælper og støtter hinanden - så alt går op i en højere enhed. Jeg vil aldrig være foruden dette fællesskab, påpeger Anne Lund.

Selvstændige butikker i et stærkt netværk
Corona-krisen har sendt hele ideen bag Zoom by Zoom kæden til eksamen.

- vi har i hele netværket allerede nu fokus på tiden, der kommer bagefter. Når vi må åbne igen. Vi sørger for i ventetiden at dygtiggøre os og laver vores egne klippevideoer, som udelukkende henvender sig til frisører, og på den måde kan vi træne hjemmefra på dukkehoveder. Når vi må åbne igen, er vi her 100% for kunderne, som har været intet mindre end fantastiske til at støtte op om vores saloner, få booket nye tider til at blive forkælet i frisørstolen og skriver søde beskeder til os alle. Også her er det virkelig rart at kunne udveksle erfaringer på tværs af vores salonfællesskab, påpeger Marianne Henriksen.

Netop fællesskab, den fælles sparring og opbakningen på tværs af de fem saloner spredt udover Jylland, har været vigtigt for franchisetagerne.

- jeg er vild med vores koncept, og stor tilhænger af vores Academy, hvor vi løbende uddanner frisører, både internt og ekstern. Koncept, udvikling og vækst er nøgleordene for mig og kan både flytte min forretning og mig selv til at nå mine mål og drømme, påpeger Carina Lundtoft fra Zoom by Zoom i Aalborg.

Hun peger på, at det tætte samarbejde mellem kædens fem saloner er altafgørende.

- vi er fem individuelle ledere, som sparrer sammen hele tiden. Vi har hinandens rygge og hjælper hinanden, vi griner, sveder og græder sammen. Det er unikt.  Vores ansatte har et unikt og stærkt bånd på kryds af salonerne. De sparrer, hjælper hinanden, træner sammen og er sociale sammen. Det er en enorm styrke, siger Carina Lundtoft, Zoom by Zoom i Aalborg.

Hun bakkes op af kollegaen Nicole M. Christensen, der netop er kommet med i Zoom by Zoom kæden i Fredericia.

- mit personale får en struktur på deres hverdag og flere kollegaer rundt i Danmark. Zoom by Zoom’s kreative hjerte og måden at se uddannelse som en stor brik til succes, smeltede mit hjerte og derfor tog jeg springet, fortæller hun.

Klar til mere vækst
Selvom Corona-krisen slet ikke er er ovre, er Zoom by Zoom klar til endnu mere vækst.

- vi er altid i udvikling, både når det kommer til uddannelse, service, kundepleje, personalepleje og vi har det bedste indenfor hårfarve og videresalgsprodukter. Vi står aldrig stille, og det gør vi bestemt heller ikke efter denne krise, siger Marianne Henriksen.

Hun og Kristian Mørch Bertelsen er klar til at udvide kæden efter krisen.

- der vil helt sikkert gå nogle ejere af frisørsaloner rundt i flere byer og tænke: Hvordan kommer jeg videre efter den her krise? Det er nogle af dem, der med fordel vil kunne blive en del af vores koncept som franchisetagere. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er stærkt interesserede i at få nye og spændende mennesker og saloner med i vores netværk, slår Kristian Mørch Bertelsen fast.

Zoom by Zoom findes foreløbigt i fem byer: Thisted, Skive, Aalborg, Holstebro og Fredericia. Man forventer at tilføje tre til fire nye byer i løbet af 2020.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk