Skives høfeberramte får hjælp af Astma-Allergi Danmark

Sundhed og velvære:

Det er muligt at dyrke motion midt i pollensæsonen. Men hvis øjnene klør, vejrtrækningen driller, og nysene kommer i hobetal, kan det være svært. Symptomerne kan nemlig skyldes pollenallergi, høfeber og astma.

– En aktiv hverdag med pollenallergi er mulig for stort set alle, men en stor udfordring, hvis behandlingen ikke fungerer. Ikke mindst for dem, der også har astma. Vi ved fra vores medlemmer, hvor vigtigt det er at få den nødvendige rådgivning, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Med den landsdækkende Snot or not-kampagne, der netop er skudt i gang, sætter Astma-Allergi Danmark fokus på, at en aktiv hverdag er mulig, hvis man er velbehandlet og følger en række gode råd.

Forkølelse eller høfeber?
Hvis du derfor er i tvivl, om du har pollenallergi, høfeber eller astma, kan du som en del af Astma-Allergi Danmarks kampagne få rådgivning og svar på dine tvivlsspørgsmål.

– Det kan for eksempel være svært at skelne en forkølelse fra høfeber, fordi høfebersymptomer kan minde om en solid forkølelse. Det skaber tvivl hos mange. Og har du høfeber, som ikke er velbehandlet, kan det udvikle sig til astma, siger Anne Holm Hansen.

Astma-Allergi Danmark råder derfor alle, der føler sig begrænset i pollensæsonen, til at søge egen læge, finde information i lokalområdet eller ringe til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning på telefon 43434299. Rådgivningen har åbent mandag til fredag fra kl. 9-12 samt onsdag 16-18.

Team viser vejen
Som en del af kampagnen kan du også blive en del af Team Astma-Allergi Danmark – også hvis du ikke har høfeber og astma – uanset niveau og motionsform.

Engagerede deltagere løber, cykler, går og tager armbøjninger for Astma-Allergi Danmark med et fælles mål om at inspirere andre til at få en aktiv hverdag. Alle deltagere har enten doneret et beløb eller oprettet en onlineindsamling til fordel for Astma-Allergi Danmarks arbejde for at hjælpe alle med pollenallergi, høfeber og astma.

Deltagerne får blandt andet adgang til fri CrossFit- eller yogatræning i maj og juni måned. Tag kontakt til Astma-Allergi Danmark på info@astma-allergi.dk, hvis du har lyst til at være med!

Aktiv ude trods pollenallergi? Følg disse råd:

  • Hold dig opdateret med appen Dagens Pollental. Den er gratis og kan ud fra det forventede pollenniveau hjælpe dig med at planlægge dit medicinindtag og dine udendørsaktiviteter.
  • Gå til lægen, hvis du ikke føler, din medicin giver lindring af dine symptomer, eller hvis du oplever nye symptomer, fx med vejrtrækningen.
  • Har du astma, så husk altid din akutmedicin.
  • Hvis du har astma og synes, at din vejrtrækning bliver påvirket af fysisk aktivitet, så tal med din læge om muligheden for at tage astmamedicin, før du er aktiv.
  • Løb gerne i skoven, da træerne kan fungere som et filter. Men undgå fx birkeskov, hvis du er allergisk over for birkepollen.
  • Brug en pollenmaske, hvis du cykler, da den filtrerer pollen væk og hjælper med at holde det væk fra luftvejene.
  • Brug solbriller eller cykelbriller ved motion udenfor, da de skærmer for, at pollen kommer ind i øjnene og giver symptomer.

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk