Skive Kommune vil have flere børn ud og cykle med Alle Børn Cykler

Sundhed og velvære:

Alle Børn Cykler skal få flere børn til at cykle i hverdagen - for eksempel til og fra skole. For det er veldokumenteret, at børn, der bevæger sig, får bedre selvværd, bliver sundere og har nemmere ved at lære. 

I Alle Børn Cykler konkurrerer elever om cykle så mange dage som muligt i dysten om præmier som nye cykler til en hel klasse eller sjove klassefester. 

Cyklen ind i undervisningen
Men kampagnen handler ikke kun om at cykle til skole. Alle skoleelever skal med skolereformen have mindst 45 minutter motion hver dag.

Derfor tilbyder Cyklistforbundet med kampagnen undervisningsmaterialer, der får fysisk aktivitet og læring til at gå op i en højere enhed. Det sker med cykellege og boglige opgaver til eksempelvis dansk og matematik, hvor eleverne skal cykle sig til løsningerne eller bruge cyklen til for eksempel at regne og stave. 

Hvem bliver Årets Cykelskole?
120.000 elever fra 900 skoler over hele landet deltager i årets kampagne. I Skive Kommune deltager 6 skoler med 22 klasser og 525 elever. 

Som noget nyt lukker Cyklistforbundet årets kampagne med at kåre Årets Cykelskole. Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger om prisen: 

- Færre og færre børn cykler til skole. Men skolen spiller en vigtig rolle, når det handler om at gøre bagsædebørn til hverdagscyklister. Med den nye pris ønsker vi at anerkende og sætte fokus på, hvordan kommuner og skoler kan bruge hverdagscykling til at styrke børns sundhed, trivsel og indlæringsevne.  

Vind en SCO-cykel til dit barn - fotokonkurrence på Facebook og Instagram
Cykler du med dit barn til skole eller i fritiden? Så kan du deltage i Alle Børn Cyklers foto konkurrence.
 

  • Del et billede af dit/dine cyklende barn/børn på Facebook.com/AlleBornCykler eller på @cyklistforbundet på Instagram senest 17. september

  • Brug hashtagget #SejeBørnStyrerSelv

Der er en lækker, ny SCO-børnecykel til to seje cykelbørn. Husk, at din profil på Instagram skal være åben for, at dine billeder kan ses.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk