Skive deler viden om lavt sygefravær

Sundhed og velvære:

Kommunaldirektør Per Mathiasen drog forleden til en KL konference om lavt sygefravær. Her holdt han et oplæg, hvor han forklarede, hvordan det er lykkedes Skive Kommune at fastholde et meget lavt sygefravær gennem en meget lang årrække.

Per Mathiasen fortæller:
- Først og fremmest arbejder vi målrettet for at skabe en sund arbejdskultur. Vi lægger vægt på, at medarbejderne er motiverede for at komme på arbejde og yde en indsats. Den enkelte medarbejder skal vide, at hans og hendes fremmøde gør en forskel på arbejdspladsen.

- Dernæst er det vigtigt, at vi giver medarbejderne mulighed for at formulere mål og mening decentralt, fordi den nærhed, som er vigtig mellem kolleger, mellem leder og medarbejder og mellem kommunen og borgerne er noget, som skabes på den enkelte arbejdsplads. Vi har over en lang årrække arbejdet med både strukturer, værdier og konkrete indsatser for at få disse decentrale principper til at fungere i praksis, siger han.

- Sidst vil jeg nævne, at ledelsen og samspillet mellem ledere og medarbejdere – ikke mindst i MED-systemet – spiller en afgørende rolle for at skabe de rette betingelser for den sunde arbejdskultur, siger Per Mathiasen.

KL konference ”En kur mod sygefravær? – nye perspektiver” blev afholdt i fredags i Århus. Også sidste år deltog Skive Kommune som oplægsholder ved KLs konference om sygefravær.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk