Region Midt har solgt én af tre udbudsklinikker

Sundhed og velvære:

Siden 2015 har der været tre såkaldte udbudsklinikker i Region Midtjylland. En ny sundhedslov gav dengang regionen mulighed for at lade private virksomheder drive lægeklinikker, hvis det ikke var muligt at tiltrække praktiserende læger på almindelige vilkår.

I Sunds overtager en lokal praktiserende læge patienter og klinik fra nytår, men det er ikke lykkedes Region Midtjylland at afhænde udbudsklinikkerne i Lemvig og Balling.

God privat indsats

De tre private virksomheder har i de forgangne år løst en vigtig opgave i områder, hvor de praktiserende læger ikke har ønsket at drive praksis, vurderer Jørgen Nørby (V), formand for regionens rådgivende udvalg for Nære Sundhedstilbud.

- Udbudsklinikkerne har sikret, at regionen har kunnet tilbyde lægedækning i nærområdet. Det har givet borgerne tryghed og i tilgift har vi, siden udbuddet i 2014, haft et meget tilfredsstillende samarbejde om lægedækningen med de praktiserende læger, siger Jørgen Nørby (V), formand for regionens rådgivende udvalg for Nære Sundhedstilbud.

Ny annoncering i 2018

Når udbudsklinikkerne annonceres, kan interesserede læger byde det beløb, de mener den ledige praksis er værd.

I Balling og Lemvig, hvor henholdsvis Erland Andersen og Nordic Medicare driver udbudsklinikkerne, er der ikke kommet henvendelser fra praktiserende læger, med interesse i at overtage patienter og klinikker.

- Vi regner derfor med at bruge en bestemmelse i lovgivningen, som giver os mulighed for at forlænge de eksisterende kontrakter. Og til næste år fortsætter vi så med at opsøge læger, der vil overtage klinikkerne på almindelige vilkår, siger Lasse Guldbrandsen, kontorchef i Region Midtjylland med ansvar for lægedækningen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk