Nu åbner den kommunale tandpleje for flere behandlinger

Foto: Skive Kommune
Sundhed og velvære:

På lige fod med resten af det offentlige Danmark lukkede den kommunale tandpleje ned den 12. marts. Det betød, at 1443 aftaler i perioden frem til 7. april blev aflyst. I stedet har et nødberedskab på fire medarbejdere haft åbent for akutte, kritiske behandlinger:

- Alle har brugt den første tid på at gennemgå kalenderen for aftaler, som skulle aflyses. Det har været utrolig positivt at opleve, hvordan alle har været imødekommende og forstående overfor, at vi måtte aflyse tiderne, fortæller overtandlæge Merete Korsgaard.

Men nu kan en gruppe patienter se frem til at blive genindkaldt. Sundhedsstyrelsen er kommet med en konkret beskrivelse af, hvilke behandlinger der falder ind under kategorien ”kritisk”. Det betyder, at nogle af de behandlinger, der har været aflyst, bliver udført de kommende uger:

- Vores nødberedskab bliver nu erstattet af tre større teams, som kan arbejde på skift. Vi vil indkalde de patienter, som har behov for behandlinger hørende under definitionen ”kritisk”. Men det er vigtigt, at der fortsat er plads til de akutte patienter, forklarer Merete Korsgaard og fortsætter:

- Der skal sættes mere tid af mellem behandlingerne, da vi skal gøre ekstra rent mellem hver patient. Vi har heller ikke har overtrækskitler nok. Vi skal i stedet skifte tøj mellem behandlingerne.

Tandplejen følger naturligvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger og vil med udgangspunkt i styrelsens beskrivelse af kritiske behandlinger gennemgå hvilke aflyste aftaler, der først skal genindkaldes.

Derudover sidder tandplejen forsat klar ved telefonen hver dag klokken 8.00-15.00 for at tage imod akutte henvendelser.

Behandlinger der vil blive udført i Tandplejen under COVID-19:

  • Igangværende rodbehandlinger, hvor tanden skønnes at have forringet prognose, såfremt færdiggørelse ikke udføres inden sommerferien.
  • Kontrol af tænder med tandskade.
  • Kontrol af frembrud af tænder, hvor der er risiko for skade på nabotænder.
  • Behandling/færdiggørelse af meget dybe cariesangreb.
  • Rodbehandling/tandudtrækning af både mælketænder og blivende tænder i tilfælde af rodbetændelse.
  • Fyldningsterapi i tilfælde af løse fyldninger.
  • Alle former for smertebehandlinger.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk