National Store Lusedag for 19. år i træk.

Sundhed og velvære:

Koordineret indsats for at begrænse den evindelige gensmitte med lus. Myter om lus må manes til jorden.

Lus kan findes og fjernes alene med en egnet tættekam.
Hav derfor en genanvendelig lusekam klar. Med tættekammen fjernes lusene, hvorved det bliver unødvendigt at anskaffe ’lusekure’, som kræver gentagne køb af ’midler’. Bliv selvhjulpen i kampen mod lus med: Viden, tættekam og koordinering.

Og nej, der skal ikke saneres i omgivelserne.
Hovedlus lever kun i menneskers hovedhår, hvor de klatrer rundt nær hovedbunden, og hvor der er tilpas fugtigt og varmt. Lus er sarte for udtørring og kræver hyppigeblodmåltider fra hovedbunden, for at kunne overleve. Hunlus klistrer æg enkeltvist på hårstrå nær hovedbunden, hvor der er tilstrækkeligt varmt til at æggene kan klække.

Hvordan’ smittes’ man?
Det kræver tæt hovedkontakt at få lus. Des længere hår des større chance får lusene for overlevelse, ’smitte’ og gemmeleg, mens kort hår ikke er egnet.

Hvor og hvordan får man råd?
Mistanken er, at selv apoteker foretrækker at sælge produkter, der skal købes gentagne gange frem for anbefaling af genanvendeligt udstyr. Dette selvom apotekerne netop i år kører kampagnen: ”Få hellere et rigtigt råd hos os”.

Forældre til mindre børn og store teenagere: bliv selvhjulpen og hjælp nye’ luse-værter’ af med lusene. Deltag i lusejagten den 31. januar, StoreLusedag.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk