Lokal optiker uddeler gratis reflekser: Husk refleksen og bliv set i trafikken

Sundhed og velvære:

Vinteren er over os, og det betyder mørke morgen- og aftentimer. Derfor er det vigtigt at huske reflekserne, når mørket falder på. Men faktisk glemmer næsten halvdelen af danskerne reflekserne i den mørke tid. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden i 2018.

Hos Louis Nielsen Skive ønsker indehaver og chefoptiker Niels Burchardt at få flere til at huske reflekserne. Derfor uddeler Louis Nielsen Skive gratis reflekser i butikken fra den 22. januar. Det sker i samarbejde med Børneulykkesfonden og læger fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.

- Reflekser kan spille en afgørende rolle i trafikken, hvor de kan redde liv. Men næsten 50 % af danskerne bruger ikke reflekser, og det er et problem. Det ønsker vi at ændre på, og derfor uddeler vi gratis reflekser i butikken, fortæller Rune Steiness, der er kollega til Niels Burchardt og ansvarlig for reflekskampagnen ”Reflekser redder liv” hos Louis Nielsen.

Louis Nielsen har indkøbt reflekserne igennem Børneulykkesfonden og støtter derigennem organisationens arbejde for at mindske ulykker generelt blandt børn.

– Vi ved, at reflekser har en forebyggende effekt i trafikken. Hvis du bærer reflekser som fodgænger eller cyklist, mindsker du risikoen for at blive overset i trafikken med 85 %, og det fortæller jo med alt tydelighed, at reflekser er vigtige i trafikken, siger generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen.

Voksne glemmer reflekserne

Faktisk er børn bedre end voksne til at huske reflekserne. Mens 72 % af alle børn bærer reflekser, er det blot 43 % af de voksne, der bærer reflekser, viser undersøgelsen.

– Generelt er vi voksne gode til at give vores børn reflekser på, men knap så flittige til selv at bruge dem. Og det er naturligvis ærgerligt, for det er jo lige så vigtigt, at vi som voksne bruger reflekser. Derfor opfordrer vi også børnene til at gå hjem til mor og far og minde dem om, at de også skal huske reflekserne, siger Niels Dieter Röck, der er overlæge i Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.

Han slår fast, at reflekser er vigtige – for både børn og voksne.

- Mange ulykker kan undgås, hvis man husker reflekserne. Så derfor er vores budskab helt klart. Både børn og voksne skal huske refleksen, som i yderste tilfælde kan redde liv, fortæller Niels Dieter Röck.

Deler gratis reflekser ud
Med kampagnen ”Reflekser redder liv” ønsker Louis Nielsen Skive at flere husker at reflekserne i vintermørket. Derfor uddeler butikken gratis reflekser den 22. januar – 8. februar og så længe, der er reflekser tilbage.

Hos Louis Nielsen Skive håber chefoptiker Niels Burchardt at få besøg i butikken. Alle er velkomne til at komme forbi og få en gratis refleks.

- Vi uddeler gratis reflekser i butikken, så nu er der altså ingen undskyldning for ikke at bære reflekser, fortæller Rune Steiness.

Billedtekst: Louis Nielsen Skive og chefoptiker Niels Burchardt deler gratis reflekser ud butikken den 22. januar – 8. februar.

Bliv set i trafikken med disse konkrete råd:

 1. Refleksen skal hænge i en snor, så den bevæger sig, når du færdes i trafikken.
 2. Refleksen bør sidde lavt, så lyset fra billygterne rammer den.
 3. Sæt en refleks foran og bagpå dit overtøj.
 4. Sørg for både at have en refleks på overtøjet og på rygsækken/skoletasken.
 5. Skift refleksen jævnligt - effekten kan aftage, og reflekser, der sidder fast på tøjet, slides i vask (en refleks i god kvalitet kan holde til ca. 30 vaske).

3 gode grunde til at bruge refleks

 1. Bløde trafikanter med reflekser har 85 % lavere risiko for at blive overset i trafikken.
 2. Med en refleks bliver du synlig på en afstand af 140 meter, hvis bilen har nærlyset tændt. Ved 50 km/t har en bilist med nærlyset tændt 10 sekunder til at opdage dig.
 3. Uden refleks: Du bliver synlig på en afstand af 25-30 meter, hvis bilen har nærlyset tændt. Ved 50 km/t har en bilist med nærlyset tændt kun 2 sekunder til at opdage dig.

Sådan tjekker du dine reflekser

 • Lys på reflekserne i et mørkt rum med en lommelygte. Hvis refleksen lyser svagt op, skal den kasseres. Er du i tvivl, kan du sammenligne med en ny refleks.
 • Tjek overfladen på refleksen efter vask. Du kan ofte se, at refleksen er slidt, fx hvis den er meget mat.
 • Hvis reflekserne på børnenes overtøj ikke virker, kan du sy nyt refleksbånd på, udstyre dem med løse refleksbrikker eller sætte refleksbadges på tøjet.

Hvor mange går med refleks i Danmarks regioner?

 • Region Nordjylland: 45 procent
 • Region Hovedstaden: 33 procent
 • Region Syddanmark: 52 procent
 • Region Midtjylland: 47 procent
 • Region Sjælland: 43 procent

Kilde: Undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden i september 2018.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk