Lokal optiker til kamp mod fyrværkeriskader

Sundhed og velvære:

Øjenskader udgjorde hver fjerde fyrværkeriskade sidste år. Alt for få brugte beskyttelsesbriller. Louis Nielsen i Skive udfordrer skadestatistikken og uddeler gratis beskyttelsesbriller i butikken

Brug altid beskyttelsesbriller. Sådan lyder det vigtigste af de fem fyrværkeriråd, som Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet. Dog kniber det med at efterleve det gode råd, når det går løs nytårsnat. Næsten 100 personer kom sidste år til skade på grund af fyrværkeri. En fjerdedel af skaderne var øjenskader, som kunne være undgået, hvis flere havde husket beskyttelsesbrillerne.

- Lige meget om du selv fyrer af eller bare er tilskuer, er det vigtigt at bære beskyttelsesbriller. Der sker rigtig mange øjenskader på tilskuere, fordi de ikke har husket beskyttelsesbrillerne, fortæller Lone Hansen, der er kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen med ansvar for deres årlige fyrværkerikampagne.

Niels Dieter Röck, der er ledende overlæge ved Odense Universitetshospital, understreger ligeledes, hvor vigtigt det er at passe på og bruge beskyttelsesbriller:

- Beskyttelsesbriller er den bedste måde til at forebygge øjenskader. Det gælder både, hvis du selv skal skyde fyrværkeri af eller blot kigge på, siger han og tilføjer endnu et par råd:

- Sørg for at holde god afstand, hav beskyttelsesbriller på, vær godt påklædt, og gå aldrig tilbage til en fuser. 

Gratis beskyttelsesbriller hos Louis Nielsen
Optikerkæden Louis Nielsen melder sig nu på banen i kampen mod øjenskaderne. Louis Nielsen i Skive tilbyder gratis beskyttelsesbriller og opfordrer byens borgere til at komme forbi og hente et par gratis.

- Vi skal passe godt på vores syn året rundt, også når vi holder fest nytårsaften. Derfor deler vi gratis beskyttelsesbriller ud i butikken frem til nytår, siger Niels Burchardt, der er chefoptiker hos Louis Nielsen i Skive.

Brillerne kan hentes i butikken imellem jul og nytår, den 27.-29. december. Butikken har et begrænset antal og kan ikke love briller til alle, så Niels Burchardt opfordrer til at komme ind i butikken og sikre sig et par beskyttelsesbriller.

- Vi ønsker at skærpe opmærksomheden omkring øjensikkerhed, og med gratis beskyttelsesbriller håber vi, at vi kan være med til at nedbringe antallet af øjenskader, fortæller Niels Burchardt.

De fem fyrværkeriråd
1. Brug altid beskyttelsesbriller
2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
5. Gå aldrig tilbage til en fuser

Hvis du følger de 5 fyrværkeriråd, er risikoen ved at fyre af langt mindre.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk