Lokal optiker indsamler 200.000 kr. til børnene i LykkeLiga

Sundhed og velvære:

I hele juni måned donerede Louis Nielsen Skive og resten af Louis Nielsens 77 butikker 10 kr. for hver synstest, der blev foretaget i butikken. Samtidig tilbød butikken deres synstest med sundhedstjek gratis for at få så mange som muligt ind til en synstest.

Hos Louis Nielsen Skive oplevede chefoptiker Niels Burchardt og kollegerne ekstra trafik i butikken, formentlig fordi det var muligt at passe på sit syn og støtte børnene fra LykkeLiga på én og samme tid. Derfor takker Niels Burchardt nu alle, der kom ind og fik foretaget en synstest med sundhedstjek, fordi de samtidig støttede LykkeLiga.

På landsplan blev det til 20.000 synstest, og det beløber sig til 200.000 kr., som doneres direkte til LykkeLiga.

- Det er en win win for alle, og vi skylder alle, der fik en synstest, en stor tak. Ved at få en synstest tog de vare på deres syn og samtidig støttede de LykkeLiga. At vi nu kan forære dem 200.000 kr. til de dejlige børn i LykkeLiga, er naturligvis dejligt, fortæller projektleder hos Louis Nielsen, Rune Steiness. Han står bag samarbejdet, sammen med Rikke Nielsen, der er leder for LykkeLiga.

Glade for støtten, der går direkte til børnene
Netop Rikke Nielsen og LykkeLiga er glade for støtten og takker butikken, ligesom hun fortæller, at pengene bruges på gode oplevelser til LykkeLigas knapt 700 børn, der spiller på LykkeLiga-holdet i hele Danmark.

- Vi selvfølgelig glade for støtten. Vi skal bruge pengene på at arrangere træningslejre og andre spændende arrangementer for børnene, så de igennem håndbolden kan få gode oplevelser og glemme alt om de diagnoser, de ellers ofte bliver mødt af, fortæller Rikke Nielsen.

Udover den store støtte til børnene hos LykkeLiga, er Louis Nielsen Skive og chefoptiker Niels Burchardt, af en anden årsag, også glad for, at så mange valgte at kigge forbi butikken til en gratis synstest. Regelmæssige synstest kan nemlig forhindre 50 % af alle synstab i Danmark, viser en undersøgelse foretaget for Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund i 2018.

- Vi ved, at det kan betale sig at gøre en forebyggende indsats ved at få undersøgt øjnene regelmæssigt. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at det lykkedes at få 20.000 danskere forbi til en synstest, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen.

Mange LykkeLiga-børn har synsproblemer
Blandt LykkeLigas knapt 700 håndboldbørn har en markant andel af dem synsproblemer, og derfor er det oplagt for Louis Nielsen Skive at støtte de håndboldglade børn.

- Det er helt naturligt for os at finde sammen med LykkeLiga og støtte alle deres glade håndboldbørn. Den glæde de får igennem håndbolden, er afhængig af deres syn, som mange af dem har problemer med, så det er oplagt, at vi sammen sætter fokus på synet, fortæller Rune Steiness.

Netop synet lægger da også mange af børnene og forældrene i LykkeLiga på sinde. Rikke Nielsens egen datter, Magda Lundsgaard, er helt afhængig af sine briller for at kunne spille håndbold, lege og gå i skole.

- Mange af vores spillere har nedsat syn, og vi er ekstra opmærksomme på udfordringen, fordi uden synet er det svært at være med på håndboldbanen. Det har vi oplevet ved børn, der først sent har fundet ud af, at de skulle have briller, fortæller Rikke Nielsen.

Håber flere lærer af LykkeLiga
Danskerne generelt er ikke ligeså opmærksomme på deres syn, som LykkeLiga-spillerne og deres forældre, men det håber Niels Burchardt, at Louis Nielsen Skive kan være med til at ændre på.

- Vi håber deres opmærksomhed kan smitte af på danskerne helt generelt, for vi oplever desværre, at alt for få danskere er klar over, at de kan forhindre synstab, hvis de får foretaget en synstest regelmæssigt. Vi anbefaler hvert andet år, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen.

Hun henviser til en ny undersøgelse fra juli 2019 foretaget af Analyse Danmark for Louis Nielsen. Her svarer 53 %, at de ikke er klar over, at regelmæssige synstab kan forhindre synstab.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk