Ligesindet støtte i Skive Kommune

Sundhed og velvære:

Ligesindet støtte er når en person, der har været psykisk udfordret eller stadig er, men som har lært at mestre det, støtter en person (peer), der endnu ikke har lært at mestre sine psykiske udfordringer. Med andre ord er Ligesindet Støtte et samværsforløb med en person, som er på samme vej blot lidt længere fremme.

Ligesindet støtte er et projekt i Skive Kommune, som bygger på frivillighed blandt deltagerne. Det vil sige, at både mentorer og peers er med i projektet på frivillig basis og kan derfor også altid trække sig eller holde pause fra mentorforløbet.

Peer-støtte bliver mere og mere udbredt i Danmark. Flere af landets kommuner har startet et peer-støtte-projekt op, og dette med stor succes. En undersøgelse viser, at deltagere i peerstøtte-projekter oplever et stort udbytte. For mentorerne i form af øget selvudvikling, selvværd og selvtillid. For peerene i form af håb, forståelse og brud med isolation. I Skive Kommune håber vi, at vores lokale projekt Ligesindet Støtte får samme effekt for deltagerne.

Mentor
Hvis du ønsker at være mentor i forløbet, kræver det, at du er klar til at fortælle din historie til et andet menneske og være noget for en anden. Den vigtigste kompetence er personlig erfaring med psykisk sygdom, en lyst til forandring og en lyst til skabe håb og forandring hos andre. For mentorerne vil der være et undervisningsforløb. Undervisningen vil komme til at foregå én gang i måneden i seks måneder. Undervisningen er gratis. Mentor får yderligere supervision en gang i måneden. Derudover skal både mentor og peer deltage i evaluering af samværet. Dette omhandler besvarelse af spørgeskemaer to-tre gange under hele forløbet.

Peer
Hvis du ønsker at være peer kræver det, at du er klar til at komme uden for dit hjem og har lyst til forandring. Et samværsforløb vil vare seks måneder, med mulighed for forlængelse, hvis der er behov for det. Under hele forløbet vil I få støtte fra projektkoordinatorerne. Dette omhandler besvarelse af spørgeskemaer to-tre gange under hele forløbet.

Yderligere information

Du er velkommen til at kontakte projektkoordinator 

Bonnie Roslev
boro@skivekommune.dk
Tlf. nr. 2137 4966

Der afholdes informationsmøde på Frederiksdal Allé 23 i Skive:

  • Den 11. juli kl. 15 og
  • Den 27. august kl. 15

Der vil blive serveret kaffe og et stykke kage til mødet.

Tilmelding til Bonnie senest 2 dage inden mødet på 2137 4966 eller boro@skivekommune.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk