Knæk Cancer på tur besøger Skive

Foto: Mads Claus Rasmussen
Sundhed og velvære:

Kræftens Bekæmpelse og TV 2s ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ drager igen på danmarksturne, når Knæk Cancer løber af stablen i uge 43. I år starter turen i Skive, hvor der på Posthustorvet hele dagen igennem vil være aktiviteter og optrædener.

Knæk Cancer sparkes for alvor i gang mandag 23. oktober, når Go’ morgen Danmark blænder op for morgen-tv live fra Posthustorvet i Skive. Dagen igennem danner torvet rammen for en lang række aktiviteter, liveoptrædener og foredrag for både børn og voksne. Det hele rundes af med en minikoncert med Xander, mens ’Tænd et lys’-ceremonien lyser op i mørket.

Fokus på lokale initiativer
Kræft vedrører os alle. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, at det nytter at stå sammen om at knække cancer. Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, glæder sig over, at ’Knæk Cancer på tur’ igen i år kommer rundt i landet.

- Knæk Cancer-kampagnen er ikke kun en indsamlingskampagne. Det er i lige så høj grad en oplysningskampagne. Jeg er stolt og taknemmelig over, at Skive Kommune, Sundhedscenter Skive, Kræftrådgivningen i Herning, de frivillige i lokalforeningen og den lokale Stafet for Livet har planlagt en lang række aktiviteter og oplevelser samtidig med, at de hjælper med at samle ind til kræftsagen. Det er med til at gøre flere opmærksomme på, hvor vigtigt det er, at vi forebygger, når vi kan, men også på, at der er hjælp at hente, hvis sygdommen rammer. Derudover er det en kærkommen mulighed for at hylde de frivillige ildsjæle og de lokale initiativer, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Inspiration, gode råd og underholdning
Der bliver i hvert fald noget at komme efter, når arrangørerne står klar på Posthustorvet til bl.a. at fortælle om de lokale støtte- og rådgivningsmuligheder. Besøgende kan også springe flere måneders venteliste over og få et gratis modermærketjek af en hudlæge, komme til spørgetime om HPV, møde en rygestoprådgiver eller lave en kreativ fortolkning af Knæk Cancer-blomsten i Det Kreative Værksted, hvor også #knækcancerblomst-ambassadør Mathias Käki vil være tilstede.

Derudover kommer én af de forskere, der arbejder på et af de – indtil videre - 221 Knæk Cancer-projekter, som er kommet i gang på baggrund af indsamlingerne. Det er kræftforsker Emil Kofoed-Olsen fra Aalborg Universitet. Han har modtaget 1 mio. kr. til at teste effekten af en ny kræftvaccine, som skal aktivere immunsystemet, så det kan angribe kræftcellerne.

I løbet af dagen vil lokale professionelle sportsudøvere skrive autografer, og en række musikere vil optræde – deriblandt Taxit, Skive Postorkester, Caroline Fjerbæk Olsen samt Skive Gymnasium og HF. Lokale madboder sørger for, at besøgende kan få stillet sulten og donerer samtidig et overskud til Knæk Cancer.

Om aftenen sender ’Go' aften Danmark’ live fra pladsen, hvor studievært Michèle Bellaiche får besøg af nogle af de mange danskere, der har haft sygdommen inde på livet, samt de forskere, der hver dag arbejder for at udvikle og bedre kræftbehandlingen.

- Jeg glæder mig virkelig til at skulle med Knæk Cancer på tur rundt i Danmark igen i år. Det er helt særligt at mærke det sammenhold, Knæk Cancer skaber, og som kan mærkes i hver eneste by, vi besøger. Hvert år har det gjort stort indtryk på mig, hvordan man i de enkelte byer står sammen om den her sag og møder op på pladsen for at støtte og bakke hinanden op. I år skal vi rundt i fire nye byer, og jeg er sikker på, at det igen vil blive en stærk og rørende oplevelse, som jeg glæder mig til at være en del af, siger Michèle Bellaiche.

Tænd et lys’ - håb i mørket

Når mørket falder på, holder den lokale ’Stafet For Livet’ en ’Knæk Cancer – Tænd et Lys’ ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft, og til minde om dem, som er døde. I løbet af dagen kan man købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener.

I forbindelse med ’Tænd et Lys’ holder Birthe Markfoged, hospicechef ved Hospice Limfjord, lystale. Efterfølgende synger koret ’Sang på menuen’ for til fællessang, og der holdes et minuts stilhed. Dagen rundes af med en minikoncert med Xander.

Se det detaljerede program for på https://cancer.tv2.dk/content/knaek-cancer-besoeger-skive

Kræftrådgivningen i Herning holder i forbindelse med Knæk Cancer-ugen åbent hus torsdag 26. oktober

Hold øje med alle de lokale indsamlingsaktiviteter og events til fordel for Knæk Cancer på https://cancer.tv2.dk/detsker

Overordnede program for Knæk Cancer på tur 2017

 • Kl. 07-09: Go’ morgen Danmark – Mikkel Kryger er med live fra Posthustorvet
 • Kl. 09-11: lokale indskolingselever er på pladsen og laver Leg På Steg - et bevægelseskoncept med sjove og lærerige aktiviteter, som understøtter faglige læringsmål.
 • Kl.11-15: lokale udskolingsskole deltager på torvet for at afslutte deres deltagelse i den nationale fotokonkurrence ’Cool Uden Røg’ og kåre lokale vindere. De skal igennem quizzer, konkurrencer og sundhedseksperimenter, som sætter fokus på et liv uden tobak.
 • Kl. 11-19: Pladsen er åben med aktiviteter, musik og foredrag i fire telte, i Knæk Cancer Bussen og på Knæk Cancer Scenen. Der er madboder, konkurrencer og en rig mængde af oplevelser, inspiration, råd og vejledning for både børn og voksne.
 • Kl.11-15.30: På Knæk Cancer Scenen optræder lokale sportsklubber og motionsforeninger, samt lokale bands, kor og musikskoler. Skives borgmester er på talerstolen, og en lokal Knæk Cancer-kræftforsker bliver interviewet om sin forskning og resultater og svarer på spørgsmål.
 • Kl.11-19: ’ Ingen skal stå alene med kræft’ Teltet. Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Skive, Kræftrådgivningen i Herning og Sundhedscenter Skive fortæller om patientstøtte og rådgivning for patienter, pårørende og andre interesserede.
 • Kl.11-19: Røgfri Fremtid Teltet: Fokus på tobaksforebyggelse med quizzer, konkurrencer og en mulighed for at tegne ”Drømmen om en røgfri fremtid”. Besøgende kan tage en snak med medarbejdere fra både Kræftens Bekæmpelses og de lokale sundhedscentre om tobak og rygning, og sammen med lokale rygestoprådgivere er der mulighed for at få lavet en kuliltetest og få en snak om, hvordan du kan blive røgfri.
 • Kl. 11-19: Knæk Cancer Bussen, hvor en lokal hudlæge laver gratis modermærketjek, og KlipTone Frisør og Parykhus står klar med gode råd om til make-up, paryk og tørklæder. Lokalforeningen sørger for, at du kan skyde dartpile efter ”De 7 Tegn“ på kræft, og du kan få en snak med psykologer, sygeplejersker, læger og fysioterapeuter m.fl.
 • Kl. 11-19: ’Tænd et Lys’ Telt hvor besøgende i løbet af dagen kan købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener, inden de sættes op i en Knæk Cancer-blomst inden lysceremonien.
 • Kl.11-19: ’Det Kreative Værksted #knækcancerblomst’, hvor børn og kreative sjæle kan lave deres egen fortolkning af Knæk Cancer logoblomsten og uploade det på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST – hvorefter Boozt.com donerer 20 kroner pr. blomst til Knæk Cancer.
 • Kl. 16-18.30: HPV Spørgetime i ’Røgfri Fremtid’ Teltet
 • Kl. 16-19: Gratis modermærketjek ved lokal hudlæge i Knæk Cancer Bussen
 • Kl. 17:25: Go’ aften Danmark (del 1) med vært Michèle Bellaiche sender live fra Posthustorvet
 • Kl. 17:55: Knæk Cancer - Tænd et Lys ceremoni med taler, musik og ét minuts stilhed
 • Kl. 18:25: Go’ aften Danmark (del 2) med vært Michèle Bellaiche sender live fra Posthustorvet
 • Kl. 18:47: Minikoncert: Xander

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk