Høfeberramte i Skive kan også have astma

Foto: Snot or not
Sundhed og velvære:

I hele maj måned sætter Astma-Allergi Danmark med kampagnen Snot or not igen fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma. Klinikker og sygehusafdelinger over hele landet er med til at sprede budskabet – bl.a. i Skive.

Ligesom i andre dele af landet er mange borgere i Skive ramt af folkesygdommen høfeber. Mange af dem kender til symptomer som røde og kløende øjne, nys og utilpashed.

Færre kender til den anden side af pollenallergien – nemlig at høfeber ofte hænger tæt sammen med astma. Faktisk har hele 30 procent af alle høfeberramte også astma. Nogle oplever måske vejrtrækningsbesvær, følelsen af at være i dårlig form, hoste og trykken for brystet. Da mange ikke er klar over sammenhængen, får de færreste den nødvendige behandling. 

Derfor sætter Astma-Allergi Danmark igen i år med kampagnen Snot or not fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma. Det kan nemlig være hæmmende for et aktivt liv, hvis man ikke tager symptomerne alvorligt.

Se, hvordan pollenallergikerne fordeler sig i landet. 

Klinikker over hele landet bakker op om kampagnen
For at sprede det vigtige budskab har Astma-Allergi Danmark valgt at involvere sundhedsklinikker, lægeklinikker og hospitaler over hele landet, der har kampagnekasser stående med information om sammenhængen mellem høfeber og astma. 

"Vi er utroligt glade for den lokale involvering i kampagnen Snot or not. Pollenallergi er et stort problem for rigtigt mange danskere, ikke mindst for dem der også har astma. Og med den tilslutning, vi har oplevet til kampagnen, har vi nu mulighed for at få budskabet ud til pollenallergikere i hele Danmark. Det er der mange, der er glade for," siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Kampagnen skal gøre danskere klogere på netop denne sammenhæng og opfordre til at gå til lægen, hvis man mærker symptomer. Det er nemlig muligt at leve et aktivt liv, hvis man er velbehandlet.

Så støder du på en kampagnekasse med Snot or not-logoer i et venteværelse hos lægen eller i receptionen på et af landets sygehuse, ved du hvorfor. Og du kan roligt spørge om gode råd og vejledning om pollenallergi, høfeber og astma.

Se, hvilke klinikker der er tilmeldt i dit område

Live-Rådgivning på Facebook
Indsatsen fra klinikkerne suppleres i år med en stor digital indsats, der i hele maj måned skaber opmærksomhed om, at høfeber og astma hænger sammen.

For første gang bliver kampagnen skudt i gang med en Live-Rådgivning på Facebook i forbindelse med World Asthma Day den 1. maj 2018, hvor en rådgiver fra Astma-Allergi Danmark besvarer spørgsmål fra brugerne om symptomer og behandling. Det sker kl. 12.00 og kl. 16.00 på Astma-Allergi Danmarks Facebookside.

Resten af måneden kan man på kampagnesiden www.snotornot.dk og Astma-Allergi Danmarks Facebookside finde viden om høfeber og astma, blive klogere på myter og fakta og møde en række danskere, der har valgt at bakke op om kampagnens budskab. Fælles for dem er, at de alle lever et aktivt liv med sport og i naturen på trods af allergi og astma, fordi de er velbehandlede.

Derudover bliver det blandt andet muligt at vinde en rådgivning, hvor Astma-Allergi Danmarks biolog Karen Rasmussen giver gode råd til at anlægge en pollenvenlig have.

Fakta om høfeber og astma:

  • Mere end en million danskere lider af høfeber. Omkring 30 % af dem har også astma
  • 70 % af astmatikerne har også høfeber, men langt fra alle er klar over det.
  • Pollenallergi forringer livskvaliteten hos 4 ud af 10 patienter (42 %)
  • Pollenallergi rammer ungt! Gennemsnitsalderen for, hvornår høfeber rammer første gang, er 22 år. Og har du først fået høfeber, er det for livet.
  • Næsten hver tredje oplever betydelige gener fra deres pollenallergi. Det svarer til 375.000 personer
  • Flere end 2 ud af 5, der lider af allergi, har aldrig fået en diagnose. Hvis man ikke kender til symptomerne, kan det nemt forveksles med forkølelse.
  • Det anslås, at der i Danmark er 266.000 årlige sygedage alene pga. høfeber
  • Det anslås, at der i Danmark er 2,3 mio. ineffektive arbejdsdage alene pga. høfeber

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk