Godt nyt til allergikere – maling med Den Blå Krans

Foto: Beck & Jørgensen
Sundhed og velvære:

Astma-Allergi Danmark har netop givet en indendørsmaling allergimærket Den Blå Krans. Den eneste af sin art i Danmark. Med allergimærket er forbrugerne nu sikre på, at produktet ikke indeholder det meget allergifremkaldende konserveringsmiddel MI. Det er godt nyt, når stuerne skal males.

Muligheden for at få allergimærket Den Blå Krans på maling har været der i flere år. Men det er først nu, at en producent har opfyldt alle de krav, der stilles, for at man kan få lov til at sætte Den Blå Krans på maling. Astma-Allergi Danmark ser det som en stor sejr for MI-allergikere, der nu har mulighed for at undgå maling, der kan gøre dem syge.

- Vi har haft kriterier for maling i et par år og er løbende blevet spurgt, om vores kriterier ikke var for stramme, når ingen kunne leve op til dem, lyder det fra Rikke Bille, chef for Den Blå Krans.

- For os har det imidlertid været afgørende ikke at gå på kompromis med de skrappe krav til malingen. Konserveringsmidlet MI er for eksempel et problem for mange mennesker, derfor kan det naturligvis ikke være i maling, der er allergimærket, forklarer Rikke Bille.


Voldsom stigning i antallet af MI-allergikere
Hos Astma-Allergi Danmark håber man naturligvis, at mange – særligt MI-allergikere – får glæde af, at de nu kan male deres stuer med maling, der ikke indeholder MI.

For der er grund til at tage forekomsten af MI i diverse produkter alvorligt. Der er de seneste år set en eksplosiv stigning i antallet af forbrugere, der får konstateret allergi over for netop dette konserveringsmiddel. Ifølge tal fra Videncenter for Allergi er antallet af MI-allergikere tredoblet siden 2005, hvilket gør MI til det mest problematiske konserveringsmiddel i forhold til allergi. I Astma-Allergi Danmarks rådgivning er der også jævnligt henvendelser fra folk, der efterspørger maling uden MI. Med den nye maling har Astma-Allergi Danmark nu en mulighed for at henvise til en maling uden netop MI og andre kendte allergifremkaldende stoffer.


Sover hos familie og venner
En af dem, der vil tage imod det gode råd fra Astma-Allergi Danmark om at bruge maling med Den Blå Krans, er den 23-årige sygeplejerskestuderende Selina Coley. Hun har allergi over for MI og har i månedsvis været tvunget til at sove på en sofa hos familie og venner. Hver gang hun overnatter i sin egen lejlighed, som blev malet i september 2015, vågner hun nemlig med udslæt, selvom hun har gjort alt for at lufte ud og lade vægge og gulve dampe af.

- Det er en kæmpe stressfaktor ikke at kunne være i lejligheden, og det er frustrerende ikke at vide, hvad der skal til, for at jeg kan flytte ind igen og få en normal hverdag, fortæller Selina Coley.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk