Fører Roundup og GMO til død og misdannelser?

Sundhed og velvære:

Historierne er mange. På et tribunal i Haag om firmaet Monsanto, der blandt andet står bag ukrudtsprøjtemidlet Roundup, fortalte en mor fra Frankrig og en mor fra Argentina for nylig hjerteskærende historier om deres deforme børn De er overbeviste om, at misdannelserne skyldes brug af Roundup.

Forskere har fremlagt tal, der viser, at 28.000 landmænd i Sri Lanka er døde af kronisk nyresyge af ukendt oprindelse, mens tæt på 50.000 andre har fået en nyretransplantation, siden Roundup blev introduceret i rismarkerne for cirka 15 år siden.

I USA fører en advokat i øjeblikket retssager for flere end 1000 klienter med sygdommen Hodgkin’s lymphoma, som alle kan bevise, at de har brugt Roundup, og som mener, at det er sprøjtemidlet, der har gjort dem syge.

Diskussionerne om Roundup og GMO (genetisk modificeret organisme) er mange og intense, og der har været og er fortsat pres på EU for at tillade flere genmodificerede afgrøder på de europæiske marker.

Så hvad er op og ned på det hele?

Onsdag den 8. marts får du muligheden for at høre, hvad Ib Borup Pedersen mener om den sag, når den tidligere griseavler fra Hvidsten holder foredrag på Skive Bibliotek, arrangeret af foreningen Tidens Tanker.

Ib Borup Pedersen oplevede i sin tid som griseavler misdannelser hos nogle af de nyfødte grise. Og han mistænker foderet med genmodificeret soja for at være årsag til deformiteterne. Det indeholdt nemlig rester af stoffet glyphosat, der findes i Roundup.

”Der er al mulig grund til at tro, at vi også kan forvente lignende problemer hos mennesker, og den viden, jeg har, vil jeg ikke pakke ned. Det ville være uhæderligt”, siger Ib Borup Pedersen, som bruger megen tid og energi på at rejse rundt og dele sin viden og agitere for sine standpunkter rundt om i verden.

”Jeg vil forvente, at vi i Danmark har en del nyreskader grundet Roundup, og vi vil også se en del danske landmænd med kræft grundet Roundup, og Hodgkin’s lymphoma, prostatakræft, hudkræft, hjernetumorer med videre ser alt sammen ud til at være mere udbredt hos landmænd, som ellers er kendt for at leve længe, om end med en slidt krop”, lyder vurderingen fra Ib Borup Pedersen, som mener, at glyphosat fra Roundup også er skyld i mange menneskers fertilitetsproblemer.

Du kommer i aftenens løb også til at høre, hvordan det går til, at Roundup-rester fra marken, havner på dit spisebord, ligesom der bliver mulighed for at stille spørgsmål og debattere med Ib Borup Pedersen, som flere gange har været i medierne med sin viden og sine synspunkter.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk