Flere på vej til at blive testet

Sundhed og velvære:

Sundhedsstyrelsen har åbnet op for flere test for covid-19. Det betyder, at også beboere plejehjem og botilbud, som har symptomer på coronavirus kan blive testet hurtigere. Meldingen vækker glæde i Skive Kommune.

- Vi er meget glade for, at det nu er blevet muligt hurtigere og lettere at få testet beboere på vores plejecentre og i vores botilbud, når der er mistanke om coronasmitte. Det er med til at skabe tryghed hele vejen rundt, at vi kan få en hurtig afklaring på, om der er tale om covid-19 eller ej, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieafdelingen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab.

Det er også muligt for borgere på plejehjem, bosteder og andre institutioner at blive vurderet og testet, hvor de er. Det kan ske ved, at testpersonalet kommer ud til for eksempel et plejehjem i en akutbil.

Den lettere adgang til test gælder også kommunens sundhedspersonale.

- Det betyder meget, at vi nu på en mere direkte måde kan få testet både borgere og medarbejdere – selv ved milde symptomer. På den måde vil vi langt hurtigere kunne isolere de borgere, der måtte blive smittet. Samtidig kan vi hurtigere få de medarbejdere tilbage på arbejde, der efter en test eventuelt viser sig ikke at være smittede med corona. Det er vigtigt i en tid, hvor der virkelig er brug for alle hænder i de kritiske funktioner, siger Jan Lund-Andersen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk