Don’t Smoke – hver eneste cigaret skader dig

Sundhed og velvære:

Fredag den 6. oktober inviteres Skive Kommunes 7. og 8. klasser til en uforglemmelig temadag om rygning, hvor eleverne bl.a. vil opleve teaterforedraget ”Don’t smoke”.

Klasserne vil desuden blive stillet overfor en række udfordringer, hvor vinderklassen præmieres med en tur i biografen. Derudover vil der være nogle tobaksforebyggende aktiviteter og mulighed for at få en snak om snus, e-cigaretter, vandpibe og cigaretter med uddannet rygestoprådgiver.

”Vi vil gerne give de unge et oplyst grundlag at træffe deres valg på” siger sundhedskonsulent Louise Gravers Andersen, og fortsætter: ”Ideen er, at det skal være fængende og underholdende samtidig med, at de får den nødvendige viden og information om konsekvenserne ved at indlade sig med nikotin i alle afskygninger. Derudover vil vi gerne bruge dagen som optakt til Knæk Cancer Turen, som kommer til Skive i uge 43”.

Don’t smoke
Teaterforedraget ’Don´t smoke – hver eneste cigaret skader dig’ er en ny form for teater og en ny måde at kommunikere på. Ved at bruge en blanding af fiktion, journalistik og teater kommer budskaberne ud til eleverne med en større gennemslagskraft og relevans. Ved hjælp af teaterets virkemidler kommer eleverne til at reflektere over rygning og røgens skadelige virkning i og på kroppen.

“Don´t smoke” er skrevet af journalist & manuskriptforfatter Frida Paustian, instrueret af teaterin-struktør Kim Dambæk og på scenen ses skuespiller Thomas Milton. Desuden medvirker håndbold-spiller Bo Spellerberg, skuespiller Line Kruse og forskningsoverlæge Charlotta Pisinger.

Unge og røg
Selvom der i de seneste år har været en nedgang i antallet af unge rygere, så viser de nyeste tal, at omkring 1000 11-årige ryger hver dag. Hvis aldersgruppen udvides til at omfatte alle mellem 11 og 15 år, så er der omkring 9000, der ryger dagligt.

Knæk Cancer Turen
Der er ingen tvivl om, at der er en sammenhæng mellem rygning og kræft. Cirka hver 3. dansker vil blive ramt af en form for kræft, hvilket betyder, at alle danskere på en eller anden måde, på et eller andet tidspunkt i livet, kommer i berøring med kræft enten som syg eller som pårørende. Det er også derfor, at Kræftens Bekæmpelse og TV2 de seneste år har sat stor fokus på kræft både med et stort indsamlingsshow og med en tur rundt i landet.

I år kommer Knæk Cancer Turen til Skive, og vinderklassen fra temadagen vil få overrakt deres præmier på Posthustorvet i Skive til GO’ AFTEN DANMARK’s KNÆK CANCER PÅ TUR 2017.

Praktisk information
Teaterforedraget og de tobaksforebyggende aktiviteter finder sted i Cinema 3 samt i foyeren i Kulturcenter Limfjord på adressen Skyttevej 12, 7800 Skive, fredag den 6. oktober kl. 9-13.  

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk