Birkesæsonen er startet - en uge før tid

Sundhed og velvære:

Tidligere end normalt er sæsonen for birkepollen nu skudt i gang. Hold øje med Dagens Pollental, hvis du har allergi. Sæsonstarten for birk betyder også, at Astma-Allergi Danmark og DMI fra i dag indleder Dagens Pollenvarsling.

Birk. 152 i København og 33 i Viborg. Det lune vejr og de vindbårne udenlandske birkepollen har sat gang i pollensæsonen for birk cirka en uge tidligere end normalt.

Sæsonen for birk er normalt kort og intens i tre til fire uger med flest birkepollen i luften i dagene omkring 1. maj. Og ifølge Karen Rasmussen, biolog og leder af pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark, er det derfor endnu for tidligt at forudsige sæsonen for i år.

- Det er svært at forudsige, om birkesæsonen i år bliver hård eller mild. Vejret har en stor betydning for, hvor mange birkepollen vi kommer til at opleve. Hvis foråret fortsætter lunt og solrigt under højsæsonen, kan vi forvente, at der kommer mange pollen i luften. Hvis vejret bliver køligt og regnfuldt, vil det blive en mere stille sæson med færre pollen fra birk, siger Karen Rasmussen.

Følg Dagens Pollenvarsling
Med birkepollen i luften tager Astma-Allergi Danmark også hul på en anden service til pollenallergikerne.

I forvejen kan man med Dagens Pollental få vist antallet af pollen over de sidste 24 timer. Men med Dagens Pollenvarsling kan pollenallergikere nu også se det forventede pollenniveau i det kommende døgn.

Astma-Allergi Danmark og DMI udsender Dagens Pollenvarsling dagligt under pollensæsonen for birk, græs og bynke. Sammen med Dagens Pollental kan varslingen ifølge Karen Rasmussen hjælpe pollenallergiker til at træffe de nødvendige forholdsregler med pollen i luften.

- Pollenvarslingen er en hjælp til mennesker med pollenallergi, der ved høje pollenvarsler kan træffe nødvendige forholdsregler, fx i forbindelse med justering af medicin efter anvisning fra lægen, eller når der skal planlægges udendørsaktiviteter, siger Karen Rasmussen.

Gode råd til dig med pollenallergi
Få Dagens Pollenvarsling
Få Dagens Pollental

• Husk din medicin
• Hold øje med Dagens Pollental og Pollenvarsling
• Brug solbriller eller cykelbriller, så du får færre pollen i øjnene
• Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng
• Tør dit tøj i tørretumbleren i pollensæsonen så du undgår pollen i dit tøj og sengetøj.
• Luft ud tidlig morgen og sen aften, hvor der er færrest pollen i luften.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk