Biodiversitet – hvad nu? Foredrag på Skive Bibliotek

Sundhed og velvære:

Video-live-streamet foredrag ved lektor i biologi Finn Borchsenius, Science Museerne, Aarhus Universitet.

Onsdag d. 16. november kl. 18.50 – 21.00

Jorden rummer en enestående mangfoldighed af liv. Men biodiversiteten er under pres på grund af menneskets omfattende påvirkning af de økologiske systemer. Hør om de biologiske mekanismer bag denne krise og hvad vi kan gøre for at vende udviklingen.

Jorden rummer en enestående mangfoldighed af liv, skabt over hundreder af millioner af år. Men i disse år er biodiversiteten under pres på grund af menneskenes omfattende påvirkning af de økologiske systemer, og mange forskere advarer om at jordens sjette masseuddøen er gået i gang.

Men kan vi gøre noget for at vende udviklingen? Ja. Og vi kan passende tage udgangspunkt i de seneste års forskning der har afdækket nogle klare regler for hvordan den biologiske mangfoldighed er fordelt på jorden.

I dette foredrag rejser vi fra troperne til de iskolde poler og ser på hvordan den biologiske mangfoldighed ændrer sig og hvilke mekanismer der styrer udbredelsen af planter og dyr. Vi tager også på en rejse tilbage i tiden for at forstå hvordan mangfoldigheden er opstået og hvordan gamle begivenheder for millioner af år siden har overraskende stor effekt på hvor planter og dyr lever i dag.

Til sidst kigger vi frem: Hvad sker der når klimaforandringerne for alvor melder deres ankomst og lægger sig oveni alle de andre udfordringer for livet på jorden.

Hvad er udfordringerne og hvad er løsningerne? Hvad bliver der gjort? Og hvad mangler vi at gøre for at vende udviklingen?

Onsdag d. 16. november kl. 18.50 – 21.00 på Skive Bibliotek

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk