Hyldest til idrættens mestre og uddeling af Folkeoplysningsprisen 2019

SPORT:

Fredag d. 19. juni var idrættens mestre fra 2019 indbudt til en lille hyldest i Den Blå Diamant i Skive, hvor Borgmester Peder Chr. Kirkegaard overrakte gaver og holdte en takketale til mestrene. Efterfølgende blev Folkeoplysningsprisen 2019 uddelt.

Hvert år markerer et stort antal idrætsudøvere og klubber fra Skiveegnen sig på både den danske og internationale idrætsscene. Disse præstationer er et udtryk for det stærke foreningsliv, der findes i Skive Kommune, hvor både engagerede ledere, trænere og frivillige er med til at løfte udviklingen af talenter. Mestrene var indstillet til hyldning af idrætsforeningerne gennem Skive Idrætssamvirke.

2020 er på mange måder et anderledes år, og den ellers storslåede hyldningsfest for mestre, ledere og foreninger i Kulturcenter Limfjord måtte aflyses. Normalt ville hyldningsfesten kunne byde velkommen til mere end 800 gæster, men på grund af forsamlingsforbuddet, blev festen i år udskiftet med et mindre arrangement, hvor under 50 personer var samlet.
Folkeoplysningsprisen 2019

Folkeoplysningsprisen 2019 blev også uddelt i fredags. Prisen anerkender en helt særlig og ekstraordinær indsats på folkeoplysningsområdet. Kandidaterne var indstillet af foreningslivet og vinderen blev valgt af Folkeoplysningsudvalget. De nominerede til Folkeoplysningsprisen 2019 var Asger Lund, for sit virke som formand og ildsjæl for Skive Rideklub, og Ebba Lund, for sin indsats hos AOF Skive, Fritidsnævnet og Folkeoplysningsudvalget. Vinderen af Folkeoplysningsprisen 2019 blev Ebba Lund for hendes mangeårige indsats hos AOF Skive, og hendes virke i det folkeoplysende arbejde.

- Hver dag er der mange aktive idrætsledere, trænere og frivillige, der gør et fantastisk stykke arbejde, som er med til at skabe det helt enestående idrætsmiljø og foreningsliv, som vi har i Skive Kommune. De fortjener alle en hyldest og en tak for deres engagement. Det er rigtig ærgerligt, at det ikke var muligt at invitere alle med til hyldestfesten, men vi håber, at det til næste år er muligt at afholde vores sædvanlige hyldest for dem alle, fortæller borgmester Peder Chr. Kirkegaard.

Hvem blev hyldet?

 • Danske mestre i bedste række i aldersgruppen, såvel individuel som for hold
 • Vindere af en Landspokalturnering
 • Landsholdsdeltagere der har opnået guld, sølv eller bronze såvel individuel som for hold ved:
  • Nordiske Mesterskaber
  • Europamesterskaber
  • Verdensmesterskaber
 • Deltagere i de Olympiske eller Paralympiske Lege.
 • Idrætsudøvere der er udtaget til landshold
 • Idrætsudøvere der er udtaget til et landshold, der repræsenterer et af Danmarks Idrætsforbunds specialforbund

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk