Skivemødet et Danmark i balance

Solnedgang over Fursund - Skivemødet afholdes 17. - 19 maj 2018
Foto: Jan Sand
Solnedgang over Fursund - Skivemødet afholdes 17. - 19 maj 2018
Skivemødet:

Skivemødet er skabt af Branding Skiveegnen, som direktør for Thise Mejeri Poul Pedersen er formand for. Han fortæller:

Vi glæder os meget til at præsentere Danmark for det allerførste Skivemøde. Det er et møde, der skal vise danskerne, at det er berigende på mange forskellige niveauer at bo uden for de store danske byer. Med Skivemødet vil vi fortælle historien om lokalsamfundet, fordi vi vil være med til at ændre diskursen for, hvordan vi ser på og taler om de mindre byer. Det vil vi, fordi vi tror på, at det er nødvendigt for at sikre en bæredygtig dansk fremtid.

Fra Thise Mejeri hen over Skive Teaterkreds til Spøttrup Borg – varieteten af aktiviteter og involverede er altfavnende, når Skivemødet: Et Danmark i balance for første gang nogensinde skal samle Skiveegnen og fortælle resten af Danmark historien om livet uden for de danske store byer. Fra den 17. til den 19. maj 2018 transformerer Skiveegnen sig således til en metropol, der med musik, teater, sport, samtale og mad vil skabe en ny forståelse for livet i Danmark.

Det første Skivemøde for fokus på: Demokrati, lokale perler og unikke oplevelser

Den smukke natur og den kunstneriske tradition bliver til Skivemødet: Et Danmark i balance suppleret af Skiveegnens moderne erhvervs- og foreningsliv.

Det bliver tre dage fyldt med forskellige aktiviteter og oplevelser.

Torsdag den 17.maj åbner tusindevis af egnens yngste – som symbol på egnens fremtid – Skivemødet: Et Danmark i balance. Sammen går de i fællesmarch fra Kulturcenter Limfjord til Posthustorvet i Skive midtby.

Anders Agger og Rosa Christensen underholder

Posthustorvet danner også ramme for underholdning senere torsdag, hvor blandt andre folkekære Rosa Christensen fra ”Den store bagedyst” vil underholde både børn og voksne. Rosa er ikke den eneste TV-personlighed, der deltager i Skivemødet. Anders Agger kommer nemlig også forbi for at holde et foredrag i Kulturcenter Limfjord.

Spøttrup Borg - med scene over voldgraven

Derudover bygger Spøttrup Borg en scene hen over deres voldgrav. Her vil Prinsens Musikkorps, et militært brassband med base på Skive Kaserne, lokale kor og andre musikalske talenter optræde. Maritim Center Skive skaber, sammen med blandt andre Skive Sejlklub, Skive Roklub, vinterbadernes klub VISKI og Skive Windsurfing Klub, arrangementet "Åben Havn”, der vil tilbyde en række aktiviteter for hele familien ligesom turbåden Queen Safari lægger til. Skive Teaterkreds vil involvere kommunens børn i forskellige aktiviteter, et tog vil køre fra bymidten til havnen og meget mere.

Liv på Jenle med debat om et Danmark i balance

Toneangivende politikere, anerkendte forfattere og engagerede lokale aktører indtager desuden Aakjærs inspirerende kunstnerhjem Jenle til en række samtaler om, hvordan vi opnår et Danmark i balance.

Skiveegnen har mange styrker

Skiveegnen strækker sig fra Fur i nord til Skive i syd og fra Ørslevkloster i øst og Spøttrup i vest.

Egnen er knap 700 kvadratkilometer og placeret ved Limfjorden. Sammen med fjordens unikke natur fletter fortid sig sammen med nutid og fremtid. Skiveegnen er nemlig kendt for at huse 1800-tallets store forfatter Jeppe Aakjær og for i nyere tid at fostre musikalske talenter som Mads Langer, Duné og Carpark North.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk