Skivemødet 2020 bugner af spændende debatter

Skivemødet:

Mød blandt andre Jim Lyngvild, Clement Kjersgaard, Mogens Jensen, Christian Have, Jens Galschiøt og Elsebeth Gerner Nielsen til inspirerende debatter om bæredygtighed, dannelse, iværksætteri, ligestilling og kulturens forretningsmæssige potentiale, når Skivemødet i år afvikles for tredje gang den 30. april til 2. maj.

Kan du godt lide inspirerende kulturoplevelser, der giver dig en masse ting at tænke over, så er Skivemødet den helt rigtige begivenhed at bruge en af dine forårsweekender på.

Fra den 30. april til den 2. maj bliver en vifte af tidens helt store emner nemlig sat på dagsordenen – i smukke omgivelser på Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle med en række af Danmarks skarpeste hjerner på programmet.

Du kan blandt andet glæde dig til følgende:

Christian Have i samtale med Jim Lyngvild
Glæd dig til at høre Christian Have udfritte Jim Lyngvild om hans enestående evne til at kombinere kultur og business – i form af eksempelvis en skønhedsserie, et bryggeri, vikingeudstillingen på Nationalmuseet og en bred vifte af bogudgivelser om alt fra alfer og enhjørninger til kronprinsesse Mary og Lyngvilds eget liv. Lyngvild er en ener og repræsentere en helt unik iværksætterånd med internationalt udsyn.

Et Danmark i balance er et Danmark med ligestilling med Mogens Jensen
Det gør en forskel, om der sidder en mand eller kvinde på toppen af pyramiden – også i kulturens verden. Fem kvindelige kulturledere gå i dybden med, hvilken forskel de som kvinder er med til at gøre i ledelsen af deres respektive institutioner, og ligestillingsminister Mogens Jensen vil deltage i en samtale om de største ligestillingsmæssige udfordringer i dagens Danmark.

Elsebeth Gerner Nielsen som ordstyrer ved en debat om dannelse
Kan en krydsbefrugtning af erhvervslivet og Danmarks højskoler danne udgangspunkt for et nyt dannelsesbegreb – på det 21. århundredes præmisser med verdensmål, klima og cirkulær økonomi som pejlemærker? Sådan lyder udgangspunktet for det spor, som gæstemoderator Elsebeth Gerner Nielsen – nytiltrådt generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening – vil facilitere.

Paneldebat om Jenle som oplevelsescenter
En af Skive Kommunes helt store styrkepositioner er arven fra Jeppe Aakjær, som særligt manifesteres i Jenle. Således rummer Jenle et potentiale for at blive omdannet til et oplevelsescenter, der levendegør Jeppe Aakjær og den vidtfavnende kulturarv, som han repræsenterer.

Workshops, talks og paneldebatter om bæredygtighed og FN’s Verdensmål
Workshops, talks og paneldebatter, som alle sammen fokuserer på bæredygtighed – inden for erhverv, uddannelse og kultur. Der vil blandt andet være workshops, som særligt er målrettet kommunens unge studerende. Der vil være fokus på løsninger, der både understøtter Skive og øvrige kommuner med at blive mere bæredygtige, og samtidig inkorporerer FN’s Verdensmål.
Foruden Christian Have og Elsebeth Gerner Nielsen kan du glæde dig til at opleve Clement Kjersgaard, Helle Solvang, Steffen Max Høgh og Lone Belling blandt årets moderatorer.

Formand: ”Vi er klar til at sprede vingerne ud”
Poul Johannes Pedersen, der både er direktør for Thise Mejeri og formand for Skivemødet, fortæller følgende om sine forventninger til Skivemødet 2020:

”Efter de første to år er vi nu ekstra ambitiøse – og klar til virkelig at sprede vingerne ud og vise resten af Danmark, hvordan man stykker en både inspirerende, dybdegående og underholdende kulturoplevelse sammen. Vi har allieret os med en række af Danmarks skarpeste hjerner og største personligheder, og jeg er sikker på, at enhver dansker med hang til intellektuelle vitaminer i deres kulturoplevelser vil få tre fantastiske dage i Skive.”

Som ved tidligere år er Skivemødets officielle undertitel Et Danmark i balance, og således vil der være særligt fokus på, hvordan lokalsamfund rundt om i landet kan være med til at sætte den nationale dagsorden inden for de temaer, som de fire spor repræsenterer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk