Skoler og dagtilbud i Skive Kommune lukker i to uger

Foto: Pixabay
Servicemeddelelser:

Alle skoler og dagtilbud i Skive Kommune lukkes i to uger fra på mandag. Det sker i forlængelse af de meldinger, som statsminister Mette Frederiksen kom med på et pressemøde onsdag aften.

Forældre opfordres, så vidt det er muligt, til at beholde deres børn hjemme fra skole, dagpleje, vuggestue og børnehave allerede fra i dag, torsdag. Fra på mandag lukkes alle dagplejer, vuggestuer, børnehaver og skoler indtil videre i 14 dage. Målet er at bakke op om regeringens og sundhedsmyndighedernes strategi for at undgå, at for mange danskere bliver smittet med coronavirus på én gang.

- I dag og i morgen er der lidt fri bane for de forældre, der ikke lige kan finde en anden ordning. Men fra på mandag og 14 dage frem holder vi lukket. Dog passer vi børn i alderen 0-9 år af forældre, der har kritiske funktioner i samfundet, for eksempel indenfor sundhed, ældre og social, fortæller Jan Lund-Andersen, direktør for Kultur og Familie i Skive Kommune.  

Børnene vil som udgangspunkt blive passet dér, hvor de plejer. Hver skole, børnehave, daginstitution eller dagpleje vil så vidt muligt fortsætte. Også selv om der bliver færre børn. Dette netop for at undgå, at for mange samles på ét sted.

Gør klar til nødberedskab
Med færre børn i skolerne, børnehaverne og i dagplejen, er det muligt at sende en række af medarbejderne hjem. Det betyder, at antallet af medarbejdere bringes ned på et minimum, hvilket giver ekstra kræfter til et senere tidspunkt.

- Vi holder en gruppe medarbejdere hjemme, så vi undgår, at for mange bliver smittet på én gang. På den måde kan de hjemsendte medarbejdere træde til, når smitten med coronavirus breder sig. Dermed har vi allerede nu forberedt os til at have ekstra kræfter klar til et nødberedskab.

Skolebusser aflyst
Fra på mandag og 14 dage frem er alle skolebusser aflyst. Hvis der er børn, som skal afsted i skole eller dagtilbud som konsekvens af, at deres forældre varetager kritiske funktioner, og hvis forældrene ikke er i stand til at varetage opgaven, kan kommunen være behjælpelig med at arrangere en taxa.  

Følg med i udviklingen lokalt på skive.dk/corona. For et at få et overblik over de seneste udmeldinger fra myndighederne, henvises der til coronasmitte.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk