Skive Kommune bakker op om at begrænse besøg på plejecentre

Foto: Pixabay
Servicemeddelelser:

- Vi har et særligt ansvar for vores borgere, der befinder sig i en risikogruppe, når vi taler om coronavirus. Vores ældre udgør en risikogruppe, så derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at undgå, at de bliver smittet. Derfor vil vi gerne opfordre til, at alle følger statsministerens anbefalinger om at begrænse besøgene på plejehjemmene, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune.

Plejecentrene lukker ikke ned for nødvendige besøg, hvilket betyder, at der for eksempel er adgang for lægen og andre, der kommer med absolut nødvendige hjælpemidler.

Der vil også være adgang for den pårørende, der gerne vil være hos en meget syg og døende mor eller far på et plejecenter. Dette aftales med den lokale leder på det enkelte plejecenter.

Udmeldingen kommer i forlængelse af statsminister Mette Frederiksens pressemøde onsdag aften. Anledningen var den hastige udvikling i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus. Den kaldte på nye initiativer for at undgå, at for mange danskere bliver smittet på én gang.

Hun opfordrede til, at alle danskere skal bidrage til at ’beskytte de ældre og sårbare borgere samt plejepersonale og andre medarbejdere, der varetager kritiske funktioner.’

Derfor er der i dag blevet sendt plakater ud til plejecentrene her i kommunen, hvor besøgende bliver opfordret til at holde sig væk og kontakte plejehjemmet pr. telefon eller mail i stedet for.

- "Som kommune udgør vi en del af det nationale beredskab, så vi er meget opmærksomme på de anbefalinger, der kommer fra Sundhedsstyrelsen. Det er også derfor, vi nu melder disse anbefalinger ud, samtidig med at vi følger udviklingen nøje", siger Jan Lund-Andersen.

Følg med i udviklingen lokalt på skive.dk/corona. For at få et overblik over de seneste udmeldinger fra myndighederne, henvises der til coronasmitte.dk

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk