Ingen krav om mundbind i skoler og dagtilbud

Foto: Pixabay
Servicemeddelelser:

Der er fra og med torsdag d. 29/10 2020 indført krav om brug af mundbind mange steder i det offentlige rum. Det gælder ikke skoler og dagtilbud. Men det anbefales fortsat at begrænse forældrenes tilstedeværelse i den enkelte institution eller skole.

Når forældrene afleverer og henter deres børn i dagtilbud og skoler, er der fra myndighedernes side intet krav om, at de bruger mundbind. Heller ikke selv om der fra og med i dag er påkrævet at bære mundbind en række andre steder i det offentlige rum.

- Vi har ikke beføjelser til at kræve, at forældrene bruger mundbind, når det ikke er det, myndighederne anbefaler. Men den enkelte forælder kan vælge at bruge det, hvis han eller hun ønsker det. I stedet er vi gået skridtet videre og har bedt de enkelte skoler og dagtilbud om at henstille til, at forældrenes tilstedeværelse begrænses på de enkelte matrikler, siger Mette Nielsen, der er souschef i Skole- og Dagtilbudsafdelingen.

- Vi har opfordret til, at institutionerne og skolerne i samarbejde med forældrene finder ud af, hvordan de bedst sikrer den begrænsede tilstedeværelse. Adgangsforholdene og de fysiske forhold i øvrigt er jo forskellige fra sted til sted, så det er ikke sikkert, at det er de samme løsninger, der giver mening rundt omkring. Og vi har fuld tillid til, at de enkelte steder finder den bedste vej at gå i denne sammenhæng.

Fokus på retningslinjer

Hun peger også på, at der fortsat er fokus på de gældende retningslinjer i forhold til hygiejne, dét at holde afstand m.m.

Desuden er det fra myndighedernes side blevet understreget, at personalet i skoler og dagtilbud har ret til at anvende visir i arbejdstiden, hvis den pågældende ønsker det.

- Den udmelding bakker vi naturligvis op om. Det er noget, den enkelte medarbejder må gøre op med sig selv, siger Mette Nielsen.

 

Pressemeddelse fra Skive kommune 29 oktober 2020.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk