Husk mundbind fra torsdag d. 29 oktober – de fleste steder

Foto: Pixabay
Servicemeddelelser:

Fra og med torsdag d. 29 oktober er der mange, der skal bære mundbind, hvor de ikke tidligere har gjort det. Men på borgerservice og kommunens jobcenter må borgerne fortsat møde op uden mundbind – i fuld overensstemmelse med retningslinjerne.

’Undskyld, har du ikke glemt dit mundbind?’ Sådan vil nogle måske tænke, hvis de fra i dag møder op på borgerservice eller i kommunens jobcenter og ser andre borgere uden mundbind. Men det er helt efter bogen. For med de seneste retningslinjer fra de nationale sundhedsmyndigheder gælder kravet om mundbind ikke generelt for lokaler, som offentligheden har adgang til.
- Det betyder, at borgere, gæster og også vores egne medarbejdere gerne må møde ind på rådhuset uden at bære mundbind, siger Trine Brøcker, der er sundhedschef i Skive Kommune og understreger, at er i kommunen fortsat er stor opmærksomhed på de gældende retningslinjer i forhold til indretning af samtalelokaler, afspritning, at der skal holdes afstand og så videre.


Skilte på vej


Til gengæld er der krav om mundbind på en lang række andre steder i det offentlige rum. Studerende på ungdomsuddannelserne, folk, der køber ind i supermarkederne, de, der går på biblioteket eller besøger pårørende på ældrecentrene, kirkegængere, alle, der går ind i et klubhus og mange andre skal fra i dag tage mundbind på i sammenhænge, hvor det ikke tidligere har været påkrævet.
- Der er sundhedsfaglige belæg for de retningslinjer, der bliver meldt ud, og dem bakker vi naturligvis op om. Og for at sikre, at borgerne her i kommunen ved, hvordan de skal forholde sig på de forskellige, kommunale enheder, sætter vi fra i dag skilte op ved indgangene. Det kan være på plejehjemmet, hos tandlægen, i sundhedshuset, i borgerservice og der, hvor vi ellers møder borgerne. Af skiltene vil det fremgå, om der er krav om mundbind eller ej for at gå ind det pågældende sted. Og det håber vi vil være med til at skabe mere tryghed, når borgerne benytter sig af de kommunale tilbud, siger Trine Brøcker.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk