Politiets app godt modtaget

Politi og retten:

Efter det første år på markedet er politiets app blevet hentet omkring 170.000 gange.

Det er et tal, vi er godt tilfredse med. Men vi tror også, at det kan blive meget højere i takt med, at vi bliver ved med at forbedre app'en, siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiet.

Politiet har netop gennemført en evaluering af app'en. Den peger på, at app'en generelt er kommet godt fra land, men at der er potentiale til at udvikle den yderligere.

Politi-app'en blev lanceret, fordi politiet ønsker at være på de platforme, hvor borgerne er. Det store antal borgere, der i dag har en smartphone, gør, at det for mange er en nem og oplagt måde at komme i kontakt med politiet på.

Det er med app'en lykkedes os at sikre, at politiet altid er lige ved hånden. Det er vi godt tilfredse med, siger Jørn Kjer.

Evalueringen peger blandt andet på, at der er behov for at forbedre app'ens nyhedsdel.

Samtidig kan vi også se, at der er brugere, der er utilfredse med, at de ikke hører mere fra politiet, når de sender os et tip. Det er vigtigt at forstå, at et tip ikke er en anmeldelse. Det skal heller ikke bruges til hastende meddelelser. Så vi skal blive bedre til at forklare folk, hvad de kan forvente, når de tipper os om noget, siger Jørn Kjer.

Politiet modtager omkring 40 tips i døgnet via app'en. Flere politikredse oplever, at der blandt andet kommer flere gode tips om narkohandel, der kan føre til ransagninger.

App'en rummer i dag nyheder, find nærmeste politistation, tip politiet og mulighed for at se, om en cykel er kendt i politiets registre - hvad enten der er tale om en cykel, man har fundet henkastet eller en brugt cykel, man ønsker at købe.

Det sker mellem 400 og 500 gange i døgnet, at en bruger slår en cykel op i registeret via app'en.

Evalueringen peger på, at der er mange muligheder for at udvide funktionaliteterne i app'en.

Det kommer vi helt sikkert til at gøre. Vi planlægger en relancering til november, men indtil videre er det hemmeligt, hvad vi arbejder på, siger Jørn Kjer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk