Politiet kontrollerer sikkerheden til søs

Politi og retten:

ommer rimer for mange på strandture, badning og lystsejlads, og mulighederne for at mærke bølgen blå er talrige i Midt- og Vestjylland. Kyststrækningen langs Vesterhavet, fjordene og søerne tiltrækker hvert år mange badegæster og fritidssejlere.

I Midt- og Vestjyllands Politikreds skal sejlads med mere end 5 knob foregå mindst 300 meter fra kysten. Sejlads i 300-meter-zonen skal ske under 5 knob og på en sådan måde, at sejladsen ikke er til ulempe for andre eller støjer unødigt.

Som et led i politiets arbejde med at fremme sikkerhed til søs vil Midt- og Vestjyllands Politi i lighed med tidligere år gennemføre kontroller på vandet de kommende måneder. Kontrollerne vil denne gang have et særligt fokus på, om de lovpligtige forsikringer for fritidssejlads med speedbåde og vandscootere er tegnet.

Ved kontrollerne vil politiet derudover sætte ind over for sejlads for tæt på kysten og med for høj hastighed, tjekke førerens duelighedsbevis og speedbådskort, undersøge føreren for påvirkning af spiritus eller narko og kontrollere lovpligtigt udstyr såsom redningsvest og lanterneføring.

Læs mere i Midt- og Vestjyllands Politis reglementet for sejlads med motorbåde, vandscootere og jetski.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk