Politiet gør status på grænsekontrol

Politi og retten:

Det første døgn med midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse og efter de svenske myndigheders indførsel af id-kontrol er forløbet i god ro og orden uden større trafikale eller infrastrukturelle problemer. Politiet skønner at have fortaget direkte kontrol af ca. 1100 personer, hvoraf 18 er blevet afvist og nægtet indrejse i Danmark.

Med Regeringens indførelse af den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse blev politiets hidtidige kontrolindsats i går kl. 12 rykket frem fra baglandet til selve grænsen og intensiveret. Mellem mandag kl. 12 og frem til midnat er der skønsmæssigt foretaget direkte kontrol af i alt ca. 1100 personer, hvoraf 18 er blevet afvist og nægtet indrejse i Danmark. Endvidere har politiet anholdt tre personer, der er sigtet for menneskesmugling.

"Det første døgn er forløbet stille og roligt. Der har naturligvis været gener for de rejsende både ved den dansk-tyske grænse som følge af den midlertidige grænsekontrol og den dansk-svenske grænse som følge af transportørernes id-kontrol. Indsatserne har dog ikke medført nogen væsentlige trafikale eller infrastrukturelle problemer," siger Politiinspektør Richard Østerlund la Cour, chef for Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter.

Politifaglig profilering af rejsende
Der findes 15 grænseovergange mod Tyskland, hvor politiet foretager stikprøvevis kontrol - dels på grænsen, dels i det grænsenære område. Der er således tale om en stikprøvekontrol og ikke om en fuldstændig kontrol.

"Kontrollen bliver foretaget på baggrund af en politifaglig profilering af de indrejsende, og vores fokus har det første døgn primært været på de tre hovedfærdselsårer i Sønderjylland ved Padborg, Kruså og Frøslev, hvor langt størstedelen af trafikken kommer, samt færgehavnene i Rødby og Gedser," siger Politiinspektør Richard Østerlund la Cour.

Den forstærkede kontrolindsats fortsætter i dag og foreløbigt ni dage frem. Dansk politi har siden september 2015 gennemført en forstærket kontrol i de grænsenære områder som følge af efterårets ekstraordinære flygtninge- og migrantsituation.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk