Over 20.000 hastighedsoverskridelser

Politi og retten:

I perioden fra mandag den 18. april til søndag den 24. april 2016 og igen fra mandag den 2. maj til søndag den 8. maj gennemførte dansk politi en målrettet indsats mod hastighedsoverskridelser i trafikken. Ved de samlede kontroller blev der konstateret knap 20.500 hastighedsoverskridelser. 

”Antallet af hastighedsovertrædelser i de to ugers kontroller er udtryk for, at der stadig er for mange bilister, der kører for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare. Fart dræber og er stadig et problem for trafiksikkerheden og kræver derfor politiets fortsatte opmærksomhed,” konkluderer Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Indsatserne var i uge 16 koordineret på europæisk plan i regi af TISPOL (det Europæiske politinetværk for trafik) og i begge uger også med Sikker Trafiks kampagne Sænk farten - en lille smule betyder en hel del.

Der er således en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Risikoen for ulykker og ulykkernes alvorlighed øges, når der bliver kørt med for høj hastighed. I op mod halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2014 kørte føreren over hastighedsgrænsen.

Fakta om hastighedsoverskridelserne i uge 16 og 18:

  • Godt 5.300 overskridelser af den generelle hastighed i byerne
  • Knap 1.600 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje og motorveje, mens
  • Tæt på 11.200 overskred den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejder.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk