Nye bilister skal lære om opmærksomhed med videoer fra Skive

Politi og retten:

Med en bevilling fra GF Fondens Trafikpris har Midt- og Vestjyllands Politi lavet en informationspakke, der sætter fokus på uopmærksomhed blandt nye bilister. Pakken består bl.a. af en video og et undervisningsmateriale, som kan indgå i køreskolernes teoriundervisning.

Under overskriften ”Projekt 17-årige bag rattet” har Midt- og Vestjyllands Politi siden januar 2017 arbejdet med et forebyggelsesprojekt, der sætter fokus på risikoen ved uopmærksomhed under kørsel. Et projekt, som forhåbentlig også vil rokke ved de dårlige vaner hos andre trafikanter end de 17-årige.

Anledningen for projektet er en treårig forsøgsordning, der siden den 1. januar 2017 har gjort det muligt for 17-årige at tage kørekort og derefter køre bil med en erfaren bilist som ledsager.

”Vi ved, at en af de største udfordringer for færdselssikkerheden er uopmærksomhed, og vi hører jævnligt fra køreskolerne, at det er en svær problemstilling at undervise eleverne i. Med forsøgsordningen stod vi desuden overfor en ny opgave med at få klædt ledsagerne på til deres rolle som ansvarlige mentorer for de 17-årige. Vi greb derfor anledningen til at gøre en ekstra indsats for at få de gode kørevaner indarbejdet hos de nye bilister så tidligt som muligt,” siger leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg.

Projekt tildelt GF Fondens Trafikpris
Løsningen blev et forebyggelsesprojekt, som er realiseret med en bevilling fra GF Fonden, der har tildelt det sin Trafikpris. Pengene er blevet brugt til at udarbejde en informationspakke med:

  • en kampagnefilm baseret på autentiske skæbnehistorier om trafikulykker i politikredsen til undervisningsbrug.
  • et undervisningsmateriale til køreskolernes teoriundervisning
  • to virale videoer med fokus på distraktioner fra mobiltelefonen. Videoerne er produceret af studerende ved multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive
  • et brev til de 17-åriges køreledsagere om deres ansvar som rollemodel

Formand for GF Nordvest i Holstebro, Connie Bruun, vil stå for den officielle overrækkelse af prisen og de 230.000 kroner, der følger med ved et arrangement den 12. juni 2018, hvor kredsens kørelærere er inviteret til at se det materiale, som de fremover kan bruge i teoriundervisningen på deres kørerskoler.

”Midt- og Vestjyllands Politi går nye veje i trafiksikkerhedsarbejdet i landsdelen, der er overrepræsenteret i ulykkesstatistikkerne, og hvor mange helt fra en ung alder er afhængige af en bil i hverdagen. Sammen med de helt unge bilister og deres mentorer forstærker politiet nu indsatsen mod uopmærksomhed i trafikken for skabe adfærdsændringer,” siger Pernille Andersen, der er konsulent i GF Fonden.

”Indsatsen gavner ikke kun det midt- og vestjyske område. Materialet rettet mod de unge bilister bliver tilgængeligt for alle i hele landet,” fortsætter Pernille Andersen.

Mange 17-årige bag rattet i Midt- og Vestjylland
Midt- og Vestjyllands Politi er den politikreds i landet, der har ført absolut flest 17-årige til køreprøve. I 2017 gik 6.000 17-årige aspiranter op til køreprøve, og i første kvartal af 2018 fulgte 1.487 trop.

”En del af forklaringen er nok, at vi i denne del af landet har meget store afstande, som gør det attraktivt for de unge at kunne komme rundt selv uden at være afhængig af rejseplaner for de offentlige transportmidler eller af deres forældres velvilje til at give dem kørelejlighed. Det betyder også, at de er meget opsatte på at få kørekortet og går dedikeret til opgaven. Derudover kan ordningen med en køreledsager være med til at give dem noget støtte hjemmefra,” fortæller Henrik Glintborg.

Det ser da også ud til, at de 17-årige har hørt efter i køreundervisningen. I gennemsnit består 75% af de 17-årige køreprøven. Det er en anelse højere end de 18-årige, hvor 72% bestod i 2017.

Se videoerne
Studerende ved multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive har produceret to virale videoer om distraktioner fra mobiltelefonen. Begge videoer har en humoristisk tilgang og handler om en levendegjort smartphone ved navn Snappy.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk